Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 32 km

Twee jaar voor zware mishandeling bejaarde

Toegevoegd: 13-03-2014, 16.56 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft donderdag de 52-jarige J. G. uit Kruiningen conform de eis veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar plus tbs met voorwaarden. Ook moet G. een schadevergoeding van ruim 9.500 euro betalen.

G. mishandelde 19 april vorig jaar in Krabbendijke een 82-jarige vrouw zo ernstig dat die niet meer zelfstandig kan wonen, vrijwel blind is geworden en letsel aan de rugwervels heeft opgelopen.

Het slachtoffer woonde in de voormalige woning van G. Op de bewuste dag belde bij het slachtoffer aan en stormde de woning binnen. Ze pakte de met water gevulde fles die ze had meegenomen en sloeg daar diverse keren mee op het hoofd van de oude vrouw. G. doorzocht het huis en ging er zonder buit vandoor.

Volgens de deskundigen moet de zwakbegaafde, verminderd toerekeningsvatbare en drankzuchtige vrouw dringend worden behandeld.

Zie ook:
- 'Mishandeling bejaarde is poging doodslag' (27-02-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cor v.L. (14-3-2014 om 17:56)
Dit persoon kennende zal het haar na 2 jaar nog niet zijn afgeleerd om van anderen te stelen, hoop dat de TBS er toe zal bijdragen om haar te veranderen.
Marja (13-3-2014 om 17:22)
Twee jaar? Waar zijn ze mee bezig dan? Ik vind het bij de ergste dingen horen die een mens een ander kan aandoen. Een oude vrouw die zich moeilijk kan verdedigen. Laat haar behandelen of wat dan ook, maar laat haar niet meer los in de maatschappij.
Cookie-instellingen beheren