Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
86 files van totaal 348 km

Dronken kapitein op zeeschip

Toegevoegd: 17-03-2014, 10.36 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Zaterdag is in Terneuzen een 33-jarige Russische kapitein van zijn zeeschip gehaald omdat hij te veel alcohol had genuttigd. De man had een alcoholpromillage van 2,5 terwijl 0,8 het wettelijke maximum is.

Agenten van de Landelijke Eenheid kregen in de vroege ochtend van een loods de melding dat hij het vermoeden had dat de kapitein van het schip waarop hij zich bevond dronken was. Het Nederlandse schip was net met een lading kunstmest uit Gent vertrokken met als bestemming Cork in Ierland.

Op verzoek de politie meerde de loods het schip af in de Autrichehaven bij Terneuzen. Daar gingen de agenten aan boord en zagen dat de kapitein bijna niet meer op zijn benen kon staan en met dubbele tong sprak. De man werd naar het politiebureau overgebracht. Daar kwam uit de ademanalyse dat het alcoholpromillage 2,5 promille bedroeg. Ruim drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid.

Na overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de kapitein een schikkingsvoorstel van 1800 euro en een vaarverbod van 14 uur. De kapitein ging akkoord met het voorstel en betaalde de boete direct. De dronken man is door zijn werkgever onmiddellijk van boord gehaald.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
DRE (17-3-2014 om 22:09)
HAHAHAHAHA Do Duk Geen schipper zeker? De Westerschelde lijkt groot zat maar is toch aardig lastig varen met b.v. de eeuwige wind, enorme getijdestromen en niet te vergeten VAARGEULEN.
Jan (17-3-2014 om 21:24)
Volgens mij is het de loods die de boot indirect bestuurd of wel aangeeft of het schip stuurboord of bakboort moet. Dit zou inhouden dat de veiligheid op de Westerschelde niet in gevaar is geweest. Hij dacht misschien wel dat hij diplomaat was. Die mogen tenslotte toch alles.
Do Duk (17-3-2014 om 19:27)
r. heeft groot gelijk. Als je ook al niet meer dronken mag zijn, wat mag je tegenwoordig dan nog wel. Trouwens de Westerschelde is groot zat.
Marjoke (17-3-2014 om 16:51)
En wéér een Oostblokker die te veel heeft gezopen... het is op het water al net hetzelfde als op de weg.... Wanneer gaan we dat kaf nou eens weren?
Sonja (17-3-2014 om 15:16)
Deze kapitein moeten ze vastzetten en een boete van 40.000 euro geven, net als in Rusland met de mensen van Greenpeace. Justitie in Nederland is veel te slap. Reactie van r. is onvoorstelbaar, als een mede door alcohol, een schip op de Schelde verongelukt met chemische troep, zijn de gevolgen verschrikkelijk!! Zeer ondoordachte reactie.
Michelle (17-3-2014 om 14:13)
What do we do with the drunken sailor? Ja, zet hem maar een poosje vast!!
Cookie-instellingen beheren