Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Eis jeugd-tbs voor Terneuzenaar

Toegevoegd: 17-03-2014, 21.38 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie Gunnar van der Hofstede ligt, verblijft de 20-jarige Terneuzenaar Joël V. voor twee jaar in een inrichting voor jeugdigen, ofwel moet hem jeugd-tbs worden opgelegd.

V., die het niveau van een elfjarige heeft wordt verdacht van poging moord op een plaatsgenoot. Het slachtoffer was geruime tijd bezig V. te bedreigen, te jennen en vooral diens leven zuur te maken. Op 27 oktober vorig jaar was het slachtoffer weer eens verbaal bezig en werd het V. allemaal teveel.

Volgens het verhaal van V. had hij zijn mes gepakt en er zwaaiende bewegingen mee gemaakt om daarmee zijn kwelgeest weg te jagen. En daarbij zou hij hem per ongeluk in zijn arm, buik en borst hebben geraakt. Het waren overigens minimale verwondingen. Camerabeelden toonden een andere situatie: V. was tot twee keer toe met stekende bewegingen op het slachtoffer toegelopen en had stekende bewegingen gemaakt. Dat hij zich niet alles nog precies kon herinneren lag waarschijnlijk aan de fles whiskey die hij al achter de kiezen had.

Enkele weken eerder bedreigde hij twee agenten en op 30 april zou hij een portier van een horecagelegenheid in Terneuzen een gebroken neus hebben bezorgd en zich hebben verzet bij zijn aanhouding. Ook zou hij bij die gelegenheid een agent hebben getrapt en een andere agent in diens arm hebben gebeten. Ook toen verkeerde V. danig onder invloed van drank. ,,Misdragingen, doordrenkt van alcohol'', constateerde Van der Hofstede. ,,Zoveel drank, dat herinneringen vervagen.''

Uitspraak 31 maart.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren