Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 64 km

Eis verlenging tbs voor Goese verkrachter

Toegevoegd: 20-03-2014, 20.47 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Zowel  gedragsdeskundigen als de officier van justitie vinden dat de inmiddels 51-jarige Goesenaar A. S. nog zeker twee jaar in de tbs-kliniek moet verblijven om behandeld te worden wegens verkrachting en poging tot moord.

In februari 2001 werd S. door de rechtbank in Middelburg veroordeeld voor vijf jaar gevangenisstraf plus tbs met dwangverpleging voor de verkrachting en een poging tot moord op een toen 17-jarige meisje uit Goes. Er was toen zes jaar cel en tbs met dwangverpleging tegen hem geëist.

Op 31 juli 2000 sleurde hij bij de Zeedijk in Wilhelminadorp het meisje de bosjes in waar zij door hem werd verkracht. Na de verkrachting praatte hij wat met haar en kwam hij erachter dat het meisje bij hem in de buurt woonde. S. vertrok en kwam pal daarna weer terug. Hij greep haar bij de keel en drukte die stevig dicht.

Ook sloeg hij haar nog met een bierfles op het hoofd. Het meisje raakte bewusteloos en S. vertrok weer. ,,Uit angst voor herkenning’’, verklaarde hij destijds zijn poging tot moord. Het meisje kwam een dik uur later weer bij kennis, strompelde naar de weg en kon door een voorbijganger naar huis worden gebracht.

Diezelfde avond vernam S. via teletekst dat het meisje nog leefde en dat er een signalement plus compositietekening van hem bekend was. S. vertrok naar kennissen in Borne en kon, omdat vrij veel mensen hem van de tekening herkenden, kort daarna worden aangehouden.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
kleintje (21-3-2014 om 20:20)
De gedragsdeskundigen zeggen dat niet zomaar. Deze man kan beter levenslang worden opgesloten worden. Bovendien, een man die tot zoiets in staat is, en niet voor de gevolgen wil opdraaien (en dus het meisje bijna vermoord, omdat ze hem misschien wel eens zou kunnen herkennen), verdient het niet om vrij te komen. Deze vrouw is voor het leven getekend.Achter slot en grendel laten, en de hele 'zaak' weghalen lijkt me de beste oplossing.
Renata (20-3-2014 om 21:52)
Dat meisje heeft levenslang. Doodstraf terug brengen.
Cookie-instellingen beheren