Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
12 files van totaal 46 km

Broers voor rechter om steekpartij

Toegevoegd: 24-03-2014, 19.35 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De twee broertjes J. (22) en R. (18) S. uit Terneuzen hoorden maandag in Middelburg elk een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk tegen zich eisen. Ook zouden ze samen 2900 euro schadevergoeding moeten betalen.

Al geruime tijd hebben de twee ruzie met een 'groep Turken' en op 23 juli vorig jaar kwam het in de late avond tot een treffen. Een vriend kwam bij de broertjes thuis en vertelde te zijn lastig gevallen door die groep. Vader S., de twee broertjes en de vriend stapten in de auto en op de Axelsestraat troffen ze de bewuste groep aan.

Volgens de vader vlogen zijn zoons de auto uit en stormden ze op 'de Turken' af. Enkele minuten daarna bleek dat er iemand van de 'tegenpartij' was neergestoken. De beide broertjes ontkenden in alle toonaarden en zeiden niet te weten hoe dat kon zijn gebeurd, omdat het juist de Turkse jongens waren die met messen op hen af waren gekomen. Hoe het bloed op hun broek en shirt was gekomen konden ze evenmin verklaren.

Volgens de reclassering waren de beide broertjes momenteel 'modelburgers'. Uitspraak 7 april.

Zie ook:
- Jongen (17) werd neergestoken (24-07-2013)
Onderzoek na vondst gewonde (24-07-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
poepoe (1-4-2014 om 14:25)
Hoezo modelburgers... Ze bedreigen nog steeds mensen
zaza (25-3-2014 om 07:12)
Even een jaartje bakken jongens
Cookie-instellingen beheren