Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 86 km

Vrijspraak poging doodslag moeder

Toegevoegd: 24-03-2014, 19.47 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG -  De 24-jarige Jorrit S. uit het Belgische Doel die ervan werd verdacht op 29 september 2013 zijn moeder te willen doden door haar hoofd op een zaagtafel met draaiend zaagblad te drukken, is maandag door de Middelburgse rechtbank daarvan vrijgesproken.

Wel kreeg S. voor mishandeling van zijn moeder een taakstraf van 240 uur opgelegd. Daarvan worden de 51 dagen die hij in voorarrest heeft gezeten in mindering gebracht, zodat hij nu een vrij man is. Het Openbaar Ministerie had die 51 dagen plus eenzelfde taakstraf en tien maanden voorwaardelijke celstraf gevorderd.

Het zaagtafelincident deed zich voor bij de woning van zijn moeder in in Nieuw-Namen. De moeder eiste dat S. zijn spullen uit de garage haalde omdat daar de aardappelen en uien een plek moesten krijgen. Toen de moeder alvast spullen naar buiten begon te gooien werd S. woedend. Hij duwde en trok aan zijn moeder en duwde haar met haar hoofd op de zaagtafel terwijl het blad draaide.

Uiteindelijk gebeurde er gelukkig niets en de vrouw  vluchtte de woning in. S. achtervolgde haar, zou haar nog wat klappen hebben gegeven en vernielde een tafeltje. De rechtbank sprak S. vrij van de poging doodslag omdat uit niets bleek dat en of  het zaagblad ook inderdraad had gedraaid.

Zie ook:
- 'Man duwde moeder op zaagtafel' (11-03-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Het normale land (25-3-2014 om 08:38)
In een normaal land is er betaalbare woonruimte voor iedere volwassene. hier graaien we liever de boel kaal met de vastgoedzwendel. het is maar een keus.
ron (25-3-2014 om 07:40)
en hoe is het met de aardappelen en uien? maak ik me zorgen over de stakkers, en dit is wat we rechtspraak noemen?
bram (25-3-2014 om 05:17)
Nou daar komt deze vreemdeling goed van af. 't Het zal je zoon maar zijn. Alleen al het gegeven dat hij zijn Moeder op deze manier bedreigde zou voor mij als rechter voldoende zijn om dit heerschap eens een tijdje vast te zetten. Hier deugt geen moer van !! Deze knaap is een gevaarlijk persoon. Daar horen we nog wel eens van. Hopelijk loopt het dan ook weer goed af, maar daarover heb ik mijn twijfels.
fokje (25-3-2014 om 00:45)
Tja. Dat komt er nou van wanneer je te pas en te onpas 'poging doodslag' bralt.. Beetje nuance zou ook t OM niet misstaan!
Marleen (24-3-2014 om 23:14)
bIzar, dan zit er wel een steekje los hoor. Als je het over een zaagblad hebt dan zal deze wel degelijk aan hebben gestaan.
Renata (24-3-2014 om 22:52)
Goh, was te verwachten. Ik hoop toch maar dat als ik de fout in ga, ik voor moet komen in Middelburg. Want die sporen toch niet.
Cookie-instellingen beheren