Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Oplichter scheldt officier uit in rechtszaal

Toegevoegd: 24-03-2014, 19.50 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 36-jarige Vlissinger Richard E. conform de eis  veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar.

De Vlissinger, met een strafblad van 36 pagina's, de nodige jaren achter de tralies en nog enkele jaren die van een  eerder vonnis op de plank liggen, lichtte midden maart vorig jaar in Souburg een pensionhoudster op door daar enkele weken te logeren en niet te betalen. Ook mishandelde hij in Leeuwarden de grootouders van zijn vriendin, ging hij er met haar auto vandoor en was hij doorgereden na het veroorzaken van een aanrijding.

Bij een verzekeringsmaatschappij deed hij zich voor als een kennis, liet een bankrekeningnummer veranderen en inde op die manier geld dat aan een kennis overgemaakt had moeten worden. Daarnaast verduisterde E. acht aanhangwagens. Hij huurde bij diverse bedrijven een karretje en verkocht deze vervolgens aan een heler in Limburg.

De hoogte van het vonnis was mede gebaseerd op de 'criminele levensloop van E., die bestaat uit bedrog, oplichting, verduistering en flessentrekkerij. Justitie beschikt inmiddels over 51 dossiers over E. die goed zijn voor 267 misdrijven.

Na het uitspreken van het vonnis oordeelde E. het nodig om de officier van justitie uit te schelden en hem te verzekeren 'ik kom je nog wel eens tegen'. E. heeft aangegeven hoger beroep aan te tekenen.

Zie ook:
- Vier jaar cel geëist voor oplichter (10-03-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Iemand (26-3-2014 om 14:15)
Geen + tbs? Het is toch overduidelijk een veelpleger met gevaar voor zichzelf en omgeving.Een grote mond tegen een OvJ? Misschien in zijn hoger beroep dan + een paar jaar er bovenop.
Tsja...... (25-3-2014 om 13:01)
Hij heeft mij maar ook andere buurtbewoners enorm opgelicht ,wij geloofden hem werkelijk en hebben voor hem gewerkt maar kregen niets uitbetaald .Mensen met een laag inkomen werden stuk voor stuk gigantisch opgelicht door hem. Heb hem bij Buch in de bajes zien vertellen dat hij een soort Robin Hood was die juist het slachtoffer was(!!) en dat deed pas werkelijk pijn.Blij met deze uitspraak.Dank u rechtbank Middelburg!
van M (25-3-2014 om 08:33)
Goedzo ik ken hem en kreeg ook nog geld van hem..Waardeloze &%#@ van een vent..Trouwens iedereen die over rug van anderen of via drugs e.d geld proberen te verdienen..Normen en waarden ??? Leren ouders kinderen dat nog wel ?
the Punisher (25-3-2014 om 08:24)
Nou, gelijk een rechtzaak erbij voor het met de dood bedreigen van een OvJ. Doe er nog maar 4 jaar bij. Het is tijd dat dit figuur zichzelf eens tegenkomt.
wim (25-3-2014 om 08:03)
dat bedrijgen gelijk mee nemen in hoger beroep het aantal jaren 12 van maken inplaats van 4
erwin (25-3-2014 om 07:48)
Nog een grote bek ook, die zouden ze eens appart moeten nemen en laten voelen wie hier de regels bepaald. wat een randdebiel zeg . 267 misdrijven en nog maar 4 jaar? die zouden ze zijn klauwen er af moeten kappen , stuk ongedierte.
Cookie-instellingen beheren