Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties na aantreffen inbrekerswerktuigen

Toegevoegd: 26-03-2014, 12.10 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - De politie heeft afgelopen nacht in Goes mede dankzij een alerte beveiliger twee mannen uit Maassluis ( 21 en 22 jaar) aangehouden die vermoedelijk op inbrekerspad waren.

De 22-jarige verdachte werd omstreeks 01.30 uur op de Wulfaertstraat aangehouden nadat in zijn auto inbrekerswerktuigen werden aangetroffen. De 21-jarige man werd om 01.45 uur op de Lijnbaan gearresteerd. De politie onderzoekt of beide mannen ook betrokken zijn bij een inbraak in een winkel op vrijdag 28 februari aan de Verryn Stuartweg.

Een beveiliger zag tijdens zijn surveillance afgelopen nacht omstreeks 01.00 op de Verrijn Stuartweg een auto stilstaan op het terrein van een bandenzaak met daarin een man achter het stuur. Toen de bewaker met zijn auto passeerde, werd direct de binnen- en buitenverlichting gedoofd. De bestuurder reed vervolgens via een grasveld het terrein af, pas bij de rotonde aan de Anthony Fokkerlaan werd de lichten weer aangezet.

De beveiliger gaf zijn bevindingen door aan de politie. Agenten zagen dat de bedoelde auto hen tegemoet kwam voor het station. Ze gaven een stopteken en controleerden de 22-jarige bestuurder die antecedenten op vermogensdelicten bleek te hebben. Hij werd aangehouden nadat in de kofferbak inbrekerswerktuigen werden aangetroffen.

De agenten gingen verder met hun onderzoek omdat zij het vermoeden hadden dat de bestuurder niet alleen vanuit Maassluis naar Goes was gekomen. Zij troffen vervolgens op de Lijnbaan rond 01.45 uur een 21-jarige man uit eveneens uit Maassluis aan. De man gaf aan dat hij ruzie had gehad met zijn maat die hem had laten staan. De politie heeft hem vervolgens ook hem aangehouden.

Er zijn aanwijzingen dat de mannen mogelijk ook betrokken zijn bij een recente inbraak. Hun betrokkenheid daarbij wordt door de recherche onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
k (27-3-2014 om 10:09)
goed werk, nu hun klauwen afkappen dan zullen ze er nooit mee aan andermans spullen zitten
Cookie-instellingen beheren