Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Acht arrestaties bij invallen in Hulst

Toegevoegd: 28-03-2014, 11.03 uur
Door: Roland de Jong

HULST - De Regionale Ondersteunings Groep (ROG) van de politie heeft gisteravond een inval gedaan in een pand aan de Kleine Bagijnestraat in Hulst. In totaal zijn acht personen opgepakt.

Bij de inval zelf zijn twee personen aangehouden op verdenking van handel in drugs. Bij een gelijktijdige drugsactie op straat werden ook diverse personen aangehouden. In totaal zijn er acht personen aangehouden. Het gaat om vijf mannen tussen de 17 en 38 jaar en twee vrouwen van 30 jaar, allen uit de gemeente Hulst, en een man uit Willebroek (B) van 30 jaar.

Het merendeel bleek een geringe gebruikershoeveelheid softdrugs bij zich te hebben. In het doorzochte pand werd eveneens een geringe hoeveelheid softdrugs inbeslaggenomen. Aanleiding voor de hele actie waren klachten van bewoners over handel in drugs vanuit de binnenstad.

Uit verder onderzoek komt ook naar voren dat er een contact bestond tussen de woning aan de Kleine Bagijnestraat en een woning aan de Grote Bagijnestraat. In het laatste pand werden tijdens een inval later die avond vier hennepkwekerijen in aanbouw gevonden. Deze zijn echter niet inbeslaggenomen omdat het bezit hiervan niet strafbaar is.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
piet (29-3-2014 om 08:12)
Die laatste zin... ZUCHT! Men weet dus dat, ondanks de geringe hoeveelheid drugs die daadwerkelijk is aangetroffen, ze op grotere schaal bezig zijn met het kweken van drugs. Wat nu gebeurd is dat ze in een ander pand gewoon verder gaan, want alle benodigde apparatuur hebben ze al (nog). Wanneer deze niet in beslag wordt genomen zijn zulke acties nogal onzinnig...
Cerebrus (28-3-2014 om 18:21)
Mensen oppakken omdat ze een jointje roken. Een geringe hoeveelheid met groot machtsvertoon in beslag nemen. Het is te bespottelijk voor woorden. Ideetje van meneer Jan-Frans Mulder zeker? Hulst, de mooiste bejaardenstad van Nederland.
Vlissinger (28-3-2014 om 16:23)
Gaat het ook niet om, gaat erom dat het circuit door blijft draaien. Hoe meer op straat, hoe meer inkomsten voor de overheid. Klachten van bewoners verhelpen is slechts het toneelstukje opvoeren. Drugshandelaren en overheid kunnen nou eenmaal niet zonder elkaar. Dat mensen dat nou nog steeds niet snappen anno 2014.
anoniem (28-3-2014 om 11:28)
Slimme zet hoor.... komt er alleen maar meer op de straten terrecht
Cookie-instellingen beheren