Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

GRIP1 vanwege bom Ouwerkerk

Toegevoegd: 31-03-2014, 17.27 uur - Update: 31-03-2014, 19.43 uur
De omgeving van de vindplaats is afgezet. De omgeving van de vindplaats is afgezet.
De omgeving van de vindplaats is afgezet.
© Foto: Manfred Berrevoets / Provicom
Door: Roland de Jong

OUWERKERK - In Ouwerkerk is maandagmiddag een bom aangetroffen. De hulpdiensten hebben een GRIP1-situatie afgekondigd.

Het explosief is gevonden tijdens werkzaamheden bij de Zuiddijk. Dat is in de buurt van het Watersnoodmuseum. Volgens een woordvoeder van de Veiligheidsregio Zeeland is de bom afkomstig uit de Tweede Wereldoorlog. Het gaat mogelijk om een duizendponder. Een gebied van 1.000 meter rondom de vindplaats is afgezet. In dat gebied bevinden zich geen huizen dus vooralsnog hoeft niemand zijn huis uit.

De politie laat weten dat de Explosieven Opruimingsdienst (EOD) ter plaatse is en dat de omgeving van de vindplaats is afgezet. De hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP 1. GRIP staat voor Gecoördineerde Regionale Incidentbestrijdings Procedure. Bij fase 1 gaat het om een beperkt incident maar is er wel afstemming nodig tussen de verschillende disciplines.

Er is ook brandweermaterieel met spoed ter plekke gestuurd. Het gaat om een haakarmvoertuig met commandocontainer en een verbindings-/commandowagen.

Over dit onderwerp is een recenter artikel verschenen:
- Bom Ouwerkerk ligt deels in water (31-03-2014)
 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
anoniem (1-4-2014 om 16:27)
Hallo Jan, die grip1 is denk omdat er bij een volgend bericht stond dat hij dicht bij een dijk lag en je wil niet dat wanneer je de bom laat ontploffen de hele dijk inzakt
Jan (31-3-2014 om 21:13)
GRIP1 moet niet gekker worden. Binnen een straal van 1000 meter staan geen huizen en er hoefde niemand zijn huis uit. Waarom dan GRIP1 ? hebben ze geld over bij de VRZ? of moeten de officieren van dienst aantonen dat ze toch echt belangrijk zijn binnen de Brandweer. Deze onzin koste een hoop geld, terwijl er straks brandweerposten dicht moeten.
Cookie-instellingen beheren