Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
2 files van totaal 4 km

Twee jaar rijverbod voor ongeval

Toegevoegd: 03-04-2014, 16.26 uur - Update: 03-04-2014, 19.42 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG - De officier van justitie kon er donderdag in Middelburg eigenlijk geen goede woorden voor vinden maar het predicaat asociaal rijgedrag kwam aardig in de buurt. En zo eiste hij tegen de 29-jarige Vlissinger Miles M. een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden, een rijontzegging van twee jaar en een boete van 390 euro.

De motor van M. wil de officier verbeurd laten verklaren. Volgens het 'boekje' zou M. 'recht' hebben op een celstraf van zes maanden en een rijontzegging van twee jaar. M. wordt ervan verdacht dat hij in de nacht van 6 mei 2012 in de Scheldestraat in Vlissingen een verkeersongeval te hebben veroorzaakt waarbij een fietsster en haar passagier ernstig gewond raakten.

M. - met alcohol op - kwam met een noodvaart vanuit de Aagje Dekenstraat de Scheldestraat inrijden. De bocht haalde hij nog maar net en draaide het gas vol open. Uit onderzoek bleek dat hij 120 kilometer per uur moest hebben gereden, terwijl daar 30 km per uur was toegestaan. Toen het fietsende stel naar links uitweek knalde hij er tegenop met alle gevolgen van dien.

M. zelf kwam ook te vallen en onderdelen van zijn motor lagen over een lengte van tientallen meters verspreid. Hij stapte op zijn motor en reed weg. Vanaf de aanrijding zei hij zich niets meer te kunnen herinneren. Ook bleek M. niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. Dat was volgens hem gestolen. De uitspraak is op 17 april.

Zie ook:
- Twee gewonden bij ongeluk Vlissingen


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (4-4-2014 om 09:09)
ze moeten hem de eerste 10 jaar geen rijbewjs meer geven maar over 10 jaar op nieuw lessen
Cookie-instellingen beheren