Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
60 files van totaal 241 km

Grote politiecontrole in Westdorpe

Toegevoegd: 04-04-2014, 14.04 uur
Door: Roland de Jong

WESTDORPE - Tijdens een grote controle bij de N62 in Westdorpe zijn donderdag 4.600 voertuigen gecontroleerd. Dat meldt de politie.

De controle was vooral gericht op de bestrijding van woninginbraken, overvallen en straatroven en georganiseerde criminaliteit. In totaal werden vier situaties geconstateerd waarbij personen mogelijk bij één van deze delicten betrokken waren. Verder troffen agenten een verdachte situaties aan vanwege hennepkweek en een verdachte situatie voor mensenhandel en uitbuiting. Deze zaken worden nader onderzocht.

E
en 22-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats en een 21-jarige man uit België werden aangehouden omdat zij 100 gram hennep en 1 kilo amfetamine bij zich hadden. Een 40-jarige bestuurder uit Boekhoute (België) had teveel alcohol gedronken en blies 240 Ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Drie personen werden aangehouden omdat zij zich niet konden identificeren.

Een 25-jarige Bulgaarse man stond gesignaleerd als ongewenst vreemdeling. Hij werd door de Marechaussee aangehouden. De man had tevens nog een boete van 9.980,- euro openstaan. Na afhandeling van de strafzaak zal de man in vreemdelingenbewaring worden gesteld. Twintig bestuurders werden bekeurd voor uiteenlopende verkeerszaken zoals niet handsfree bellen, gladde banden en geen verzekering. Vier bestuurders reden te hard.

Door de Belastingdienst werd 714,- euro aan openstaande belastingschuld geïncasseerd. Daarnaast werd op dertien voertuigen beslag gelegd waarvan twee voertuigen werden afgesleept. Door de Douane werd vastgesteld dat twee bestuurders die in Nederland woonachtig zijn in een Belgische auto reden. De verschuldigde belasting van personenauto's zal via een naheffing alsnog worden geïncasseerd.

Vier personen bleken nog openstaande bekeuringen te hebben. Drie van hen voldeden direct een bedrag van 3.123,- euro. Een persoon kon de openstaande bekeuring van 2.317,- euro niet betalen. Zijn voertuig werd buiten gebruik gesteld.


De controle van de voertuigen leverde zogeheten 39 ANPR-hits op. Opsporingsdiensten maken veelvuldig gebruik van ANPR-camera's. Deze toestellen controleren kentekens van passerende auto’s. Het kenteken wordt vervolgens via een ingebouwde computer razendsnel vergeleken met gegevens uit diverse databanken.

Hierbij is het mogelijk om een koppeling te leggen naar verdachten van inbraken, overvallen en straatroven, het register van gestolen voertuigen of het opsporingsregister van personen die nog gezocht worden voor strafbare feiten, openstaande boetes en belastingschulden.

Er werden 128 personenauto's met 184 inzittenden, negen bedrijfsauto's met 15 inzittenden en twee vrachtwagens met twee inzittenden gecontroleerd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Goed bezig (4-4-2014 om 17:54)
Er zitten toch aardig wat vergrijpen bij die de moeite van het opsporen wel waard zijn meen ik. Hoewel ik eigenlijk helemaal niet voor die "tot op je onderbroek" controle fuiken ben.
Simon vis (4-4-2014 om 17:33)
Daar gaan we weer met zijn allen. Axelaar heeft volkomen gelijk. Wordt er weer wat gedaan is het weer niet goed! Topactie mannen! Weer een veilige dag in Zeeuws-Vlaanderen gehad!!
axelaar (4-4-2014 om 16:08)
@NOL, Doen ze eens wat, ook weer niet goed. Het gaat er niet om wat ze vinden maar dit wordt ook gezien door mensen die jij thuis niet wenst. MVG
NOL (4-4-2014 om 14:51)
13817 euro, een zakje wiet en wat amfetaminen. Als je zag hoeveel agenten ervoor op de been waren....Ik heb ze zien staan en rijden. Belachelijk gewoon. Volgende keer zou ik ook graag in het bericht zien wat de hele operatie gekost heeft. Ik vermoed een veelvoud van 13817 euro....
Cookie-instellingen beheren