Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Broers vrijgesproken van poging doodslag

Toegevoegd: 07-04-2014, 20.51 uur - Update: 08-04-2014, 10.24 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de twee broers J. (22) en N. (18) S. uit Terneuzen vrijgesproken van poging doodslag en bedreiging.

Tegen de twee was elk een celstraf van achttien maanden waarvan zes voorwaardelijk gevorderd. Al geruime tijd hadden ze ruzie met een 'groep Turken' en op 23 juli 2013 kwam het 's avonds tot een treffen in de Axelsestraat.

Kort nadat het geruzie was begonnen bleek dat er iemand van de Turkse groep was neergestoken. Volgens de rechtbank was niet duidelijk of de broers hadden gestoken en was het niet ondenkbaar dat in de hectiek van het geruzie mogelijk een van de Turkse jongens met een mes een landgenoot had geraakt.

De rechtbank sprak de broers vrij omdat niet duidelijk was of een van de broers had gestoken. Het kon namelijk ook mogelijk zijn geweest dat in het strijdgewoel iemand van de tegenpartij een van zijn landgenoten had geraakt.

Zie ook:
- Broers voor rechter om steekpartij (24-03-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (8-4-2014 om 14:40)
@Piet, in een eerder artikel stond te lezen dat beide broers met een steek wapen dreigden en ook gebruikt hadden. Dus de reactie van @Paul raakt zeker kant en wal.
Markush (8-4-2014 om 13:15)
Denk dat deze zaak niet in een artikel van paar regeltjes valt uit te leggen. En elke mening raakt dan kant nog wal. En creeert eigenlijk alleen maar chaos. En wie zullen daar blij mee zijn. 'Order in chaos'?
Piet (8-4-2014 om 10:32)
@ Paul ,je reactie raakt kant nog wal..als je blind met een mes gaat lopen zwaaien in een groep dan kan je vanalles raken, dus ook je eigen soortgenoten
rico (8-4-2014 om 10:19)
Nederlandse rechtspraak.......of is hier geen sprake van recht? Iedereen weet t antwoord behalve die kneuzen in de rechtbank
Whatever (8-4-2014 om 09:27)
Oog om oog tand om tand. Brengt meestal een kunstgebit.
Paul J (7-4-2014 om 22:27)
Weer een bewijs hoe krom het recht kan zijn. Natuurlijk. Logisch toch dat zijn eigen vrienden hem neersteken . Wie gelooft dat nu ? Het zal je kind maar wezen die dit overkomt en met dit als afloop. Wat een wereld.
Cookie-instellingen beheren