Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 13 km

WhatsApp helpt bij aanhouding verdachte

Toegevoegd: 13-04-2014, 10.08 uur
Door: Rolf de Feijter

GOES - Mede door een goede samenwerking van winkeliers in het centrum van Goes kon de politie zaterdagmiddag een vermeende winkeldief aanhouden.

Zaterdagmiddag ontdekte een winkelier dat een man zich verdacht ophield in zijn kledingzaak. Via de door de winkeliers ingestelde WhatsApp groep waarschuwde hij zijn collega's en de wijkagent. Deze ging op zoek naar de man, daarbij geholpen door winkeliers die de verdachte hadden zie lopen door het centrum van Goes.

Tegen 17.00 uur trof de politie de verdachte aan op de Lange Vorststraat. De man droeg een geprepareerde jas die voorkomt dat de alarmpoortjes af gaan. Hij had op dat moment echter geen gestolen goederen bij zich.

Na overleg met de Officier van Justitie kreeg de verdachte, een 55-jarige man zonder vaste woon- of verblijf plaats, een boete van 150 euro opgelegd voor het voorbereiden van strafbare feiten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Marco (14-4-2014 om 08:40)
Niks gestolen maar wel een boete, wie zeg dat hij wat wou stelen? Als hij klepto zou zijn, dan maakte het hem niks uit wat hij mee zou pakken. Slaat echt nergens meer op, je mag midden in de nacht ook geen gereedschap bij je hebben, dat had mijn broer jaren geleden meegemaakt. Gelijk maar de mensen als verdacht maken, pak ze vrdmm op heterdaad al dat makkelijke gedoe nu zelfs met Whatsapp. Jullie zien oude mensen en doen er aardig tegen maar ondertussen hun tasjes vol. Jullie zien iemand raar gedragen of gekleed zijn en gelijk stalken/achtervolgen. Heb ik ook meegemaakt in de winkel, moest zoeken en werd ineens achtervolgd, draaide me om en stond ineens vakken goed te draaien en in de volgende rij het zelfde.
Niels (13-4-2014 om 17:12)
Een man zonder vaste woon/verblijf plaats, dat lijk me dan slimmer om hem een taakstraf te geven. 1 dan is hij bezig 2 dan voorkom je dat hij weer gaat lopen jatten... Althands naar mijn weten jatten mensen omdat ze iets niet kunnen betalen
Michelle (13-4-2014 om 14:26)
Komt ie er nog goed vanaf!!!!!
Vlissinger (13-4-2014 om 13:50)
voorbereiden van strafbare feiten? hahahahahaha, het gaat toch ver hier. Ik zou hier toch een flinke rechtszaak van maken, wat een onzin weer!.
wim (13-4-2014 om 10:49)
en waar sturen ze de boete naar toe als je dak en thuisloos bent ra ra
kees (13-4-2014 om 10:45)
en zijn speciale jas mag hij houden.................................
Cookie-instellingen beheren