Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
6 files van totaal 18 km

3D-aangifteloket nu ook in Zierikzee

Toegevoegd: 17-04-2014, 14.04 uur
Sinds kort is het ook in Zierikzee en Terneuzen mogelijk om een 3D-aangifte te doen.
Sinds kort is het ook in Zierikzee en Terneuzen mogelijk om een 3D-aangifte te doen.
© Foto: Rolf de Feijter / Provicom
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - Op het politiebureau in Zierikzee is sinds maart gestart met aangifte doen via een 3D-aangifteloket. Deze nieuwe manier van aangifte doen komt bovenop de bestaande manieren via internet, telefoon, op het politiebureau en thuis. Ook op het bureau in Terneuzen is sinds kort een 3D-loket geopend.

De aangever belt 0900-8844 om vooraf een afspraak te maken voor de 3D-aangifte. Het 3D-aangifteloket is een driedimensionaal beeldscherm waarmee de aangever persoonlijk contact heeft met een politiemedewerker in Roosendaal. Deze medewerker bedient alle 3D-aangifteloketten. Op de afgesproken tijd opent de politiemedewerker de deur voor de aangever, zet het scherm aan, scant het legitimatiebewijs van de aangever en neemt de aangifte op. De aangifte wordt daarna per post opgestuurd.
 

Het is heel efficiënt om vanaf een centrale plek in Roosendaal een aantal 3D-loketten te kunnen bemensen. Daardoor kan de politie sneller een afspraak inplannen en soms ook dichterbij de woonplaats van de aangever. Ook is het mogelijk om aangifte te doen op tijden dat het bureau gesloten is.
 

In Rotterdam heeft men positieve ervaringen met de 3D-aangifte. Daarom wil de politie in Zeeland-West-Brabant toetsen of dat in landelijke gebieden ook goed werkt. Komend najaar worden de eerste bevindingen bekend om te bekijken of er meer van deze loketten moeten komen. De tot nu toe vijf geopende 3D-loketten in Zeeland en Brabant blijven in ieder geval.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Tommy (18-4-2014 om 12:26)
Echt een onzinnig prestige project van de politie. Wie wil er nu op deze manier "geholpen" worden! Helaas wordt er door de politietop nog altijd niet geluisterd naar de agenten op straat. Gelukkig kun je op het bureau in Zierikzee ook nog gewoon in persoon aangifte doen, de vraag is echter hoe lang nog nu ze dit stomme en peperdure apparaat hebben aangeschaft...
zwarte smurf (18-4-2014 om 12:01)
Het is echt onpersoonlijk. Er wordt geroepen dat het een extra service is voor de burger....jaja, wake-up: een verkapte bezuiniging heet zoiets.
mozes (17-4-2014 om 18:55)
aangifte doen is zo onpersoonlijk, dat ik op deze manier geen aangifte wens te doen. vaak is het voor het slachtoffer al een drama, en als je dan ook nog eens tegen een tvscherm moet praten. nee dit land zak steeds verder af, vroeger was er nog sociale controle en contact.
Cookie-instellingen beheren