Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 18 km

Gevangenisstraffen voor beroving Vlissingen

Toegevoegd: 17-04-2014, 19.37 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De 23-jarige Y. M. is donderdag door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot een gevangenisstraf van twee jaar waarvan zes maanden voorwaardelijk. Het vonnis was conform de eis. Zijn 19-jarige maar en plaatsgenoot S. P. kreeg in totaal 42 maanden celstraf  opgelegd.

In die straf was ook een beroving en een poging doodslag opgenomen. Het span beroofde in de avond van 24 oktober 2012 een Souburgse middenstander, die de dagopbrengst van zijn strandpaviljoen wilde afstorten. De man was daarmee bij de ABN-AMRO bank aan de Coosje Buskenstraat in Vlissingen bezig toen hij de twee zag aankomen.

Hij stapte in zijn auto en deed de deuren op slot. Het lukte de twee echter de deur open te trekken en het stel verdween met een dikke 5000 euro aan buit. De politie werd ingeschakeld en een speurhond ontdekte in een steeg kleding. Dankzij camerabeelden en een DNA-match plus informatie 'uit het circuit' konden de twee worden aangehouden.

Mogelijk hadden ze een andere straf opgelegd kunnen krijgen, maar, zo zei de rechter die het vonnis uitsprak: ,,De bewijslast schrééuwde om een verklaring, maar u bleef zwijgen''.


Zie ook:

- OM blijft bij eis berovingszaak (03-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bram (18-4-2014 om 00:29)
Jammer dat we hier geen strafkamp hebben. Daar horen dit soort lieden thuis. Maar goed dat ze opgespoord zijn en voorlopig vastzitten.
Jan (17-4-2014 om 22:41)
je kan in dit land blijkbaar beter iemand platrijden dan beroven. op platrijden staat bijna geen straf. maar voor slechts 5000 euro kost je de belastingbetaler een vermogen
zeeuwse (17-4-2014 om 21:16)
ze bedoelen volpension, in het buiten land krijg je straf
R (17-4-2014 om 20:58)
Staan ze binnen een jaar op vrije voeten. Tja zo durven er meer wel een gokje te wagen. Die poen in hun strot duwen totdat ze erin stikken.
Cookie-instellingen beheren