Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
23 files van totaal 72 km

Zeehond weggehaald bij Oesterdam

Toegevoegd: 21-04-2014, 10.16 uur
Door: Roland de Jong

THOLEN - Zeehond Happie, die sinds maart vertoefde aan de Oesterdam, is zondagmiddag verplaatst naar een omgeving met soortgenoten. Na overleg tussen gemeente, politie en experts is het gezamelijk besluit genomen om in actie te komen. Dat heeft de politie bekend gemaakt.

In de loop van zondag kreeg de politie meldingen van verontruste burgers dat mensen te dicht in de buurt van het wilde dier kwamen en het welzijn van het dier in het geing was. Ook kinderen kwamen steeds dichter bij het beest om te poseren voor een foto. Het beest werd zelfs door enkele mensen geknuffeld. Bij aankomst van agenten stonden er ruim 50 mensen rond het dier. Enkelen raakten het dier ook aan.

Uit oogpunt van veiligheid (het beest kan erg hard bijten) en  welzijn van het zoogdier werd in overleg met een expert en zeehondenopvang besloten het dier te vangen. Een vangploeg van Eerste Hulp Bij Zeehonden (EHBZ) heeft Happie zonder problemen gevangen. De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) heeft gezorgd dat het wilde dier weer is herenigd met zijn soortgenoten in zee.

Waar het dier is uitgezet wordt niet bekend gemaakt. De verwachting is dat de zeehond binnen enkele weken weer is verwilderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jola (22-4-2014 om 12:59)
dankzij de tip van omroep Brabant om er een paasuitje van te maken ... "geen zin in de woonboulevard of dierentuin,! dan kan men altijd naar Bergen op Zoom om Happie te bezoeken " Nou bedankt dus ,wat een onnozele actie.... zelfs geen excuses van deze omroep , wat t dankzij hun veroorzaakt heeft .
PPiraat (22-4-2014 om 05:57)
Jammer dat zo'n prachtig beest weer moet wijken voor een groep hersenloze figuren. Voor die ouders niets minder dan afschuw. Het is en blijft een wild dier. Je gooit toch ook niet voor de lol je kind in een leeuwenkuil?
Leon (21-4-2014 om 12:26)
Renata, ik denk dat ze hem echt wel ergens hebben uitgezet. Hij was niet ziek of iets dergelijks, dus zullen ze hem vast wel ergens in de Oosterschelde hebben uitgezet, of misschien meer noorderlijker. En kan me wel voorstellen dat ze niet kenbaar maken waar, ter voorkoming dat er mensen zijn die toch weer naar happie op zoek gaan.
Renata (21-4-2014 om 12:06)
Als de situatie inderdaad zo is geweest dan kan dat inderdaad niet. Maar waar zijn de bewijzen dat hij ergens anders is uitgezet???? Waar hoeven we niet te weten ..... maar er zullen toch ook beelden zijn van de vrijlating???
Leon (21-4-2014 om 10:59)
Goede zaak dat ze hem daar hebben weggehaald. Hoorde verhalen dat er mensen waren die hun kind!! op de rug van hem hadden gezet, want ja, alles voor een mooie/leuke foto .... Hoe triest ben je dan he, een dier niet met rust kunnen/willen laten. Hopen dat Happie daar nu weg blijft, en zijn plekje elders heeft gevonden waar hij tussen zijn soortgenoten zit.
Bart,Tholen (21-4-2014 om 10:51)
Maar beter ook, het was wachten op een ongeluk. Kinderen kwamen té dichtbij, gingen zelfs naast happie op de grond liggen. Jammer dat mensen een dier niet dier kunnen laten zijn.
Cookie-instellingen beheren