Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

KNMI: 'Gevaarlijk weer op komst'

Toegevoegd: 21-04-2014, 13.33 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Er is gevaarlijk weer op komst. Weerbureau KNMI heeft waarschuwingscode geel afgekondigd.

Vanmiddag is er in het hele land kans op onweer. Ook in Zeeland is dat het geval. Om die reden heeft het KNMI van 12.00 tot 18.00 uur weercode geel afgekondigd: 'gevaarlijk weer'. Dat betekent dat oplettendheid wordt gevraagd bij activiteiten die van het weer afhangen zoals bijvoorbeeld watersport.

Vanavond nemen de buien in intensiteit af en vannacht trekken de buien helemaal weg.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Windbuil (22-4-2014 om 19:25)
Ach, die alarmpjes zijn er voor wat klunzige lieden, echte watersporters hebben dat niet nodig omdat die toch al dagen, zo niet weken al vooruit kijken naar de windverwachting. Helaas vrees ik dat zelfs het luidste weeralarm toch weinig uitmaakt voor sommige lieden.
Geblaat (22-4-2014 om 17:13)
@ Loos Alarm: Er is helemaal geen weeralarm afgegeven, enkel code geel. Dat houdt in dat er een kans is op gevaarlijk weer en dat je bij buitenactiviteiten de radar in de gaten moet houden. Code rood is een weeralarm.
hennie (22-4-2014 om 10:24)
Koos, we kunnen nog wel zelf denken. Alleen zijn er tegenwoordig heel veel mensen die graag de schuld aan iemand anders geven als er iets gebeurd bij bijvoorbeeld slecht weer. Het KNMI had moeten waarschuwen, dan hadden wij nu geen schade gehad want dan hadden we maatregelen kunnen treffen. Of als er langs een weg bomen staan en een onverlaat rijdt veel te hard of is met iets anders bezig dan met autorijden. Dan ligt het aan de bomen en moeten ze gekapt worden. Ja bomen doen af en toe een stapje naar voren als je langs rijd. Zelf de verantwoording nemen is tegenwoordig ver te zoeken.
loos alarm (22-4-2014 om 09:19)
ik sluit me aan bij Koos .P er word veels te snel een weer-alarm aangekondigd tegenwoordig. vroeger hoorde je hier niks over,oké als het écht écht ;echt maar dan ook ÉCHT nodig is... maar voor een lullig klapje onweer of een vleuge wind? wacht a.u.b met die alarmen
patricia (22-4-2014 om 06:08)
Gewoon naar buiten kijken, of is dat te ouderwets!
G (22-4-2014 om 05:31)
Wat een onzin code geel, bij ons in Vlissingen is GEEN spatje regen gevallen en ook GEEN onweer op 2de Paasdag.
Cookie-instellingen beheren