Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Vluchtende bromfietser vecht met agenten

Toegevoegd: 24-04-2014, 11.39 uur
Door: Rolf de Feijter

ZIERIKZEE - In Zierikzee wilden agenten woensdagavond een bromfietser aanspreken voor het rijden zonder licht. De bromfietser dacht hier echter anders over en koos het hazenpad. Toen hij éénmaal werd gevonden ging hij het gevecht aan met de agenten.

Kort voor middernacht zagen agenten de bromfietser rijden op de Laan van Sint Hilaire in Zierikzee. Het viel hen daarbij op dat de bromfiets, waar een aanhangwagentje achter hing, geen licht en geen kentekenplaatje voerde. Daarom stopten de agenten even voorbij de bromfietser met het doel hem aan te spreken. De bromfietser keerde bij het zien van de politie echter meteen en ging er vandoor.

De agenten zette meteen de achtervolging in, waarbij zij verschillende keren probeerden de bromfietser zijn doorgang te blokkeren. Dat lukte uiteindelijk net voor het bruggetje met de Zuidwellestraat. Gedreven om uit handen te blijven van de politie liet de man echter zijn bromfiets achter en vluchtte te voet door het water naar de overkant.

Na een achtervolging te voet en een zoektocht in de brandgangen werd de verdachte (48) gevonden in een tuin. Daar probeerde hij weer te vluchten maar hij werd daarbij tegen gehouden door de agenten. Hierop ging de verdachte het gevecht aan met de agenten, die hem uiteindelijk onder dwang konden aanhouden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (25-4-2014 om 15:41)
@odb, waarom staat u dan niet met uw naam, straat, huisnummer en woonplaats in uw reactie? Weten ze tenminste op de meldkamer, mocht er wat bij u zijn, dat u niet gediend bent van eventuele hulp. Kunnen de agenten ten minste hun kostbare tijd besteden aan figuren als deze loser en criminelen.
odb (25-4-2014 om 10:41)
Agenten zijn mijns inziens geen hulpverleners. Maar ordinaire handhavers. Althans die indruk heb ik van deze machtwellustige figuren. Als er echt problemen ontstaan zijn deze heldhaftige figuren niet te bekennen of draaien zich om en wachten op versterking. Ik regel mijn eigen zaken wel. Zal nooit geen hulp accepteren of vragen van deze "hulpverleners". De enige echte hulpverleners zijn de brandweer en de ambulances. En als deze echte hulpverleners worden lastig gevallen, hard aanpakken. Politie en geweld is net als bij militairen, risico van het vak.
piet (25-4-2014 om 08:21)
@ fontanelletje: U weet er wel een heleboel bij te halen voor iemand die misschien gewoon geen zin had om een boete te krijgen. Gelukkig denkt niet iedereen zoals u, want dat is toch wel daderknuffelen in optima forma. Zoals u wellicht ooit eens heeft gehoord: er zijn ook mensen op de wereld die crimineel gedrag vertonen, zonder dat daar gelijk een diagnose bij komt kijken. Ik wens u veel wijsheid toe in het ontdekken van de échte wereld.
wim (25-4-2014 om 06:57)
Ja men zeg wel eens als de kat in t, nauw zit maak hij rare sprongen en dat geld zeker voor deze 48 jarige man, maar zie het verstand komt niet altijd met de leeftijd of zou hij nog meer op zijn geweten hebben
HollandFail (24-4-2014 om 18:47)
Bij dat soort moet men ook niet afwachten tot die ontsnapt of problemen gaat maken, gewoon gelijk van die brommer af rammen met de wagen als het stopbevel genegeerd wordt. dan is het een voortvluchtige crimineel voor het strafrecht en geweld mag dan toegepast worden. nu lopen de dienders zelf risico, en nog maar niet te spreken van het risico voor de burgers door hun slappe optreden. die moesten ze toch beschermen ? of beschermen ze liever voortvluchtuige criminelen soms ?
Fontanelletje (24-4-2014 om 16:59)
Bij mij bekruipt het gevoel dat meneer de verdachte een gevalletje artikel 2 (nu 3) politiewet betreft, "Hulp aan hen die het behoeven" Met andere woorden de verdachte zou best eens een gesprek met de hulpverlening mogen hebben. Deze vorm van vlucht gedrag vertoon je niet voor iets eenvoudigs als dit. Misschien een gevalletje PTSS bij de verdachte zelf? Gezondheid voor beide partijen gewenst. ;-)
Cookie-instellingen beheren