Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

OM wil man 8 jaar in cel om poging moord

Toegevoegd: 24-04-2014, 21.40 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Als het aan officier van justitie W.Suijkerbuijk ligt verdwijnt de 35-jarige Michel van den B. uit Heinkenszand voor acht jaar achter de tralies en moet hij zijn (dan) ex-echtgenote een schadevergoeding van 32.364 euro betalen.

Van den B., die zegt zich vaag een en ander nog te herinneren, wordt ervan verdacht op 10 augustus vorig jaar in de Van Schengestraat te hebben geprobeerd zijn vrouw te vermoorden. Ofwel: poging moord, voorafgegaan door een poging tot het toebrengen van zwaar lichamelijk geweld en het toebrengen van zwaar lichamelijk geweld.

Het boterde al een tijd niet meer tussen het echtpaar. Op de bewuste dag kwam zijn echtgenote in de vroege uurtjes thuis van een avondje uit en ging naar bed. Van den B. wilde praten, maar daar had zijn vrouw geen zin in. Hij bracht zijn driejarig zoontje naar zijn ouders, kwam terug en wilde opnieuw proberen met haar te praten. Het liep anders.

Volgens de verklaringen van zijn echtgenote kwam hij in de slaapkamer, sprong op haar rug en begon haar met een vuisthamer te slaan. Volgens de vrouw met de hamer, volgens Van den M. met de steel. Ook gebruikte hij extreem geweld met zijn vuisten en ging dermate te keer, dat haar duim er los bij hing.

Hij sleurde haar aan haar haren uit bed en ging op de grond verder. Hevig bloedend lukte het de vrouw naar beneden te rennen waar ze probeerde de woning te ontvluchten. Van den B. had echter alle deuren afgesloten. Hij zette zijn vrouw op een stoel in haar nagelsalon en greep haar hard bij de keel. Hoewel de hevig vrouw smeekte 112 te bellen deed hij niets.

Hij ging naar de keuken, rookte er een sigaret, kwam terug met een mes en stak haar daarmee zes keer in de borst, keel en nek en rug. Een poging van de vrouw om door een raam naar buiten te springen mislukte. Uiteindelijk lukte het haar toch om de woning te ontvluchten en kwam er een eind aan het gewelddadige drama.

Van den B. was inmiddels weggewandeld in zijn auto gestapt en vertrokken.  De politie deed een oproep om naar het voertuig uit te kijken. Dat leidde ertoe dat de man in Kruiningen door de Regionale Ondersteuningsgroep (ROG) van de politie kon worden aangehouden.

Als gevolg van het extreme geweld liep de vrouw een (kleine) klaplong op, zijn enkele tussenwervels van haar rug beschadigd, moest haar duim worden geamputeerd en heeft zij blijvende littekens overgehouden. Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Vrouw neergestoken in Heinkenszand (10-08-2013)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Rob (26-4-2014 om 11:28)
8 jaar wat een lachertje. meneer gaat nog in hoger beroep waar dan 4 jaar van overblijft. Bij goed gedrag hoef je maar 2/3 te zitten van je straf dat wil dus zeggen dat die gestoorde man, opnieuw zijn gang kan gaan. iemand die zo koelbloedig te werk gaat en met voorbedachte rade ( deuren op slot en nog even een sigaretje roken ) moet je absoluut uit deze samenleving weren. Wie is de volgende die dit mee moet gaan maken over 1,5 jaar als meneer al lang weer vrij rond loopt en het slachtoffer nog volop aan het revalideren is en alles in het werk moet stellen om deze verschrikking te proberen te vergeten. Ik heb serieus te doen met het slachtoffer, haar familie en vrienden. Nee dit rechtssysteem klopt echt niet. De dader krijgt hulp ipv straf
dewe (26-4-2014 om 09:06)
Ook hier is het weer net als bij zo veel zaken: SLACHTEROFFER ---> LEVENSLANG DADER 2/3 straf uitzitten met pretpakket in gevangenis en daarna gewoon doorgaan met z'n leven. Misschien word het eens tijd om de DADER levenslang te geven in een echte cel en het slachtoffer te helpen en schade vergoeding te geven tot ze het kan vergeten !
Jos (25-4-2014 om 12:27)
Voor zulke imbicielen mag de doodstraf terug ingevoerd worden. Nu kost zo'n gluiperd de samenleving alleen nog maar geld.
karel (25-4-2014 om 11:53)
Hoe kan zo een beest maar 8 jaar cel krijgen? Wat voor angst moet die vrouw wel niet hebben gevoeld en dan nog weten dat ze hem binnen 8 jaar weer kan tegen komen. In wat voor wereld leven we? Mensen dit moeten we eigenlijk niet pikken. SCHANDALIG. Wie weet wat voor psychos we elke dag tegen komen aangezien ze zulke lichte straffen krijgen voor regelrechte moordaanslagen.
Elly (25-4-2014 om 11:26)
Zulke gekken moeten ze met vier paarden langzaam uit elkaar trekken,kerels die kinderen en vrouwen toetakelen hebben geen enkel recht.
Liesje (25-4-2014 om 11:06)
Tssssssss.......8 jaar ....wat een lachertje .....opsluiten en nooit meer vrij laten !!!
Cookie-instellingen beheren