Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
38 files van totaal 158 km

'Let op drugsgebruik in verkeer'

Toegevoegd: 28-04-2014, 11.47 uur
Door: Roland de Jong

VLISSINGEN - Tijdens het Bevrijdingsfestival volgende week maandag in Vlissingen vraagt verkeersveiligheidsorganisatie TeamAlert aandacht voor de gevaren van alcohol en drugs in het verkeer.

Onderzoek toont aan dat er jaarlijks ongeveer 80 mensen overlijden door drugsgebruik in het verkeer. Uit Europees onderzoek bleek in 2011 bovendien dat gecombineerd drugsgebruik of alcohol in combinatie met drugs de kans op een ernstig ongeval tot wel 200 keer vergroot. Dit geldt zowel voor harddrugscombinaties als voor ‘de joint met het biertje’.

TeamAlert wil dat jongeren zich bewust worden van de gevaren en gaat daarom elk jaar een groot aantal festivals af. De boodschap is: als je gaat slikken, eerst ff nuchter vervoer strikken. Medewerkers van TeamAlert gaan bezoekers aanspreken en mensen die aangeven veilig te zullen rijden mogen met de mascotte van de organisatie, een grote witte haas, op de foto.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Henk (30-4-2014 om 10:45)
Met al die oude mensen op de weg tegenwoordig moet je wel een joint roken voor je gaat rijden om op dat lage tempo te kunnen functioneren..
Wat jij wil (28-4-2014 om 22:40)
Als het aan mij ligt. Is alcohol de grootste boosdoener. Mja verboden maken werkt ook niet. Heb nog nooit iemand van de speed xtc wiet hash lsd redbull van hun fiets zien afvallen. Met bier heb ik veel mensen zien vallen. Niet dat drugs in het verkeer thuis hoort. Maar tis wat het is.
vlissingen het juiste adres (28-4-2014 om 19:17)
sommige die het gebruiken en in de auto rijden snappen het nog steeds niet, het ergste is dat een ander die netjes braaf rijdt, de klos is.
Cookie-instellingen beheren