Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Tbs en celstraf geëist voor steekpartij

Toegevoegd: 01-05-2014, 21.21 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Tegen de 33-jarige J. F. uit Vlissingen is donderdag naast het betalen van 2500 euro schadevergoeding, een celstraf van twee jaar en tbs met dwangverpleging geëist.

D. sneed op 12 mei 2013 een 46-jarige medebewoonster van begeleid wonen in de Kasteelstraat in Vlissingen met een mes in haar keel omdat 'hij niet zo goed met haar kon opschieten en hij geen keuze had. 'Volgens D., die lijdt aan psychoses, schizofrenie en paranoia liep hij al langer met plannen rond om de 46-jarige vrouw een lesje te leren, op te ruimen of te steken.

Op de bewuste dag stond het slachtoffer in de keuken en plotseling stond D., achter haar die een mes tegen haar keel zette. In een poging zich met haar handen van het mes te ontdoen liep ze naast een slagaderlijke bloeding door de snijwond aan haar keel, doorgesneden pezen en - spieren op.

Tijdens de behandeling van de zaak zei D. dat hij de zaak graag financieel had willen oplossen maar zelf ook met emotionele problemen kampte. Na zijn daad waste hij zijn handen en liep weg. Kort daarna kon hij worden aangehouden. Dankzij een medewerkster van begeleid wonen die door adequaat reageren de slagaderlijke bloeding zo goed en kwaad als het kon wist te stelpen werd erger voorkomen.

Uitspraak over twee weken.

Zie ook:
- Vrouw zeer ernstig gewond bij steekpartij   (12-05-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jankaas (2-5-2014 om 12:30)
De slagaderlijke bloeding werd gestelpt door adequaat optreden van een politieagent! Niet door een medewerkster. Deze zat er als verlamd naast. Ik was er bij. Veel sterkte voor het slachtoffer en een passende straf voor de dader!
odb (2-5-2014 om 10:58)
Gevangenisstraf is zinloos voor zulke types. Tbs in een goede tbs kliniek lijkt mij veel zinvoller. Zulke personen naar in het gevang gooien is typisch iets voor justitie. Kijk welke diagnose de dader heeft, die is rijp voor permanente tbs.
mister t (2-5-2014 om 10:28)
Het kan aan mij liggen maar ik vind dit een lage eis , zo te lezen is er blijvend letsel bij de vrouw..doe er voor mijn maar wat jaren bovenop
Krootekoker (1-5-2014 om 22:08)
Plastic bestek misschien een oplossing?
Cookie-instellingen beheren