Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
24 files van totaal 86 km

Surfer gered bij Westkapelle

Toegevoegd: 02-05-2014, 16.46 uur
Door: Rolf de Feijter

WESTKAPELLE - Rond 15.30 uur vanmiddag werd de  reddingboot Uly gealarmeerd voor een vermiste surfer. Na contact met de kustwacht bleek dat de surfer al aan boord genomen was door een voorbijvarend jacht.

De surfer was ter hoogte van het Noorderhoofd te water geraakt toen zijn mastvoet was losgeraakt en had ongeveer drie kwartier in het water gelegen toen hij aan boord van het jacht werd genomen. De Uly is uitgevaren naar de opgegeven bestemming en heeft de licht onderkoelde surfer aan boord genomen.

Door de kusthulpverleningstruck werd de plank geborgen. In het boothuis is de surfer opgewarmd en voorzien van droge kleren en later teruggebracht naar het strand waar hij gestart was.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
R (4-5-2014 om 08:46)
@ jan , ik hoop dat je nooit de hulpdiensten nodig zult hebben. Maar mocht het ooit zo ver komen hoop ik dat ze je herkennen en eerst vragen of je het wel kan betalen en zo niet dan moeten ze je maar aan je lot over laten.
Jan (3-5-2014 om 06:45)
jaja. ik neem aan dat die surfer goed verzekerd is of anders alle gemaakte kosten zelf gaat betalen? de mastvoet losgeraakt? dat klinkt nogal makkelijk en slordig.
jeroen (2-5-2014 om 22:13)
Ik heb aan het einde van de middag tussen domburg en Westkapelle een surfzeil gevonden. De eigenaar kan contact met mij opnemen via bovenstaande emailadres.
jan w (2-5-2014 om 21:16)
mooier kan toch niet dat mensen elkaar helpen!!
AD. (2-5-2014 om 16:59)
Knap stukje werk en hulde voor iedeereen want een surfer krijgt nogal eens snel de schuld maar bij materiaalpech ben je machteloos net als met een auto maar die zet je dan op de vluchtstrook en dat word op het water wat lastig
Cookie-instellingen beheren