Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
77 files van totaal 275 km

Twee dronken bestuurders bij Grijpskerke

Toegevoegd: 04-05-2014, 12.19 uur
Door: Manfred Berrevoets

GRIJPSKERKE - De politie heeft zaterdagavond en nacht een alcoholcontrole gehouden in de omgeving van Grijpskerke. Aanleiding voor de controle was het muziekfestival Surrender Hrieps wat voor de twintigste keer werd gehouden in Grijpskerke. Bij de controles zijn twee bestuurders aangehouden.

Tussen 21:30 uur en 02:00 uur zijn bijna 300 bestuurders gecontroleerd op rijden onder invloed. Twee automobilisten bleken onder invloed van alcohol achter het stuur te zitten. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Het tweetal liep tegen de lamp op de Middelburgseweg.

Een vrouw zat met 260 ug/l iets hoger dan de wettelijke limiet van 220 ug/l en kreeg een boete van 367 euro. De ander had bijna vier keer te veel op. Hij blies 835 ug/l en kreeg een dagvaarding mee. Hij moet zich op 7 augustus voor een rechter verantwoorden. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
jantje (7-5-2014 om 13:46)
heb er inderdaad wat van gezegd maar ja!!ik was maar een nuchtere bezoeker he!!!en heb ook genoten van het hele feest,maar weet tot hoe ver ik kan gaan met drank op....en een gros van de bezoekers komt niet voor de goede muziek en een drankje maar gewoon om zich met voorbedachte rade een stuk in hun reet te zuipen of coma te zuipen...schijnbaar vinden jullie dit allemaal heel gewoon???
cornelis (5-5-2014 om 22:50)
Dus jij vond het zelf ook niet nodig om er wat van te zeggen jantje? Dat moeten andere dan maar opknappen? Erg makkelijk om te zeggen; ze stonden er bij en keken/lachen er naar. Want jij dus ook!!!! Pot, ketel?
@jantje (5-5-2014 om 22:02)
Jantje als je er zelf nou ook op staat te kijken? Waarom doe je zelf dan niets? Ieder zn eigen verantwoordelijk heid goed dat ze controleren! Organisatie heeft daar nix mee te malen.
jantje (5-5-2014 om 17:25)
ergens sorry dat ik het zo geformuleerd heb maar 1 ding vind ik echt niet kunnen dat als er verkeersregelaars staan en een man van sfeerbeheer die de kaarten aannam en die er op staat te kijken dat iemand straalbezopen in zijn auto stapt of fiets vind ik dat je als nederlander daar best iets van mag zeggen en kunt proberen iemand op het gevaar kunt wijzen voor ongelukken met drank op ook voor andere weggebruikers want ik heb er zelf op staan kijken dat ze er om stonden te lachen terwijl er later iemand bijna op het fietspad aangereden werd...ik vind dit echt dom om er dan niets van te zeggen terwijl je daar op staat te kijken
Hrieps sfeer beheerteam (5-5-2014 om 12:58)
Ik wil iedereen bedanken voor de steun aan de organisatie en het blijft iedereen zijn eigen verantwoording als je met drank achter stuur gaat zitten. Verwacht niet van een organisatie dat we iedereen kunnen controleren of ze wel of niet met drank op achter het stuur gaan zitten. Als we het zouden zien zouden we het zeker proberen te voorkomen maar dit is een onmogelijke taak als organisatie. Wij hebben in ieder geval een geweldig feest gezien waar menig organisator van een festival nog een puntje aan kan zuigen zeker gezien de sfeer en gemoedelijkheid hoe iedereen met elkaar omgaat. Geen trammelant of wat dan ook gezien deze avond. Gewoon een geweldig publiek die weten hoe ze een feestje moeten bouwen. Tot volgend jaar.
Wouter (5-5-2014 om 10:57)
@jantje (4-5-2014 om 13:06 uur) Zo, was de azijn lekker? Wat een ongelooflijke wartaal sla jij uit zeg, de organisatie is op geen enkele manier gerechtigd om wat voor controles ook uit te voeren. Overigens vind ik een score van 2 op de 300 heel netjes.
Cookie-instellingen beheren