Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 32 km

Politie trekt wapens voor man met mes

Toegevoegd: 18-05-2014, 11.06 uur
Door: Roland de Jong

KRUININGEN - De politie heeft zaterdagavond in Kruiningen vuurwapens moeten trekken om een verwarde man weer een beetje bij zinnen te krijgen. De man stond zichzelf te snijden met een mes.

Nadat de politiemeldkamer te horen kreeg dat er een verward persoon op de Markt stond, werd met spoed een politie-eenheid ter plekke gestuurd. De man bleek een mes in zijn hand te hebben. Om de situatie weer onder controle te krijgen is hij door de gearriveerde agenten onder bescherming van een schild en een lange wapenstok benaderd.

De man werd diverse malen gesommeerd om zijn mes te laten vallen, maar hij gaf hieraan geen gehoor. Ook het gebruik van pepperspray deed de man niet besluiten om zijn wapen te laten vallen. Pas toen de agenten hun vuurwapens trokken reageerde de man op het bevel.

Na zijn aanhouding is de 55-jarige man uit de gemeente Reimerswaal ter ontnuchtering overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij is ook medisch onderzocht.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mentor (22-5-2014 om 17:11)
Excessief gedrag . Als ik een inbreker in mijn huis heb mag ik ook niet schieten. Als tie een mes had , is dit geen poging maar bedoeling om . Politie was te aggressief tov "het slachtoffer" Foei oom agent
Martijn (21-5-2014 om 20:22)
Ik vind dat de politie in dit geval goed gehandeld heeft ! Iemand die ernstig verward is gelijk neerschieten gaat wat ver bovendien aan trucker en consorten in Amerika wil je niet weten hoeveel mensen er in de gevangenis zitten voor kleine vergrijpen , tuurlijk is lekker hard kost ook bakken met geld ! Maar over truckers gesproken (niet allemaal natuurlijk) hoeveel zitten er wel niet te Whatsappen te sms'en en te bellen vind het van automobilisten al asosoiaal , laat staan van een beroeps chauffeur maar goed we gaan alles harder aanpakken beginnen we gewoon hier mee toch? Bellende enz. Automobilist €500 boete en vrachtwagen chauffeur €1000 want die Scania in men rug overleef ik niet suzuki alto waarschijnlijk wel!
andere trucker (20-5-2014 om 20:51)
verder wel eens met de trucker, maar heeft niks met dit te maken allemaal! tasters ook goed idee idd!! Of peperspray, maar niet verwonden!! Dat maakt de boel erger! maar idd coke en drank maken een persoon gek, dus voorzichtig benaderen, maar men mag idd wel wat meer lef en actie tonen, want het is geen kind he?
Freek (20-5-2014 om 17:48)
Al die roeptoeters die hier zeiken over een te softe aanpak van de politie zijn tevens degenen die de politie affakkelen als die wel heeft doorgepakt. Dan spreekt men ineens over cowboys en een politiestaat. Goed gewerkt en een verwarde man met een mes is gevaarlijker dan men denkt. Maar toetsenbordhelden hebben dat voorstellingsvermogen blijkbaar niet.
François (20-5-2014 om 16:35)
Mario TOP gesproken !! En Trucker u bent het voorbeeld van een egocentrische manier van denken. Uw frustraties hebben niets met dit voorval te maken en hebben daarom ook geen enkele meerwaarde. Deze man heeft hulp nodig, blijkbaar van jou nooit gekregen terwijl je hem kent.
Mario (20-5-2014 om 12:55)
Wat een mooi inkijkje in het denkpatroon van een behoorlijk rechtse persoon (trucker). Van een verwarde verslaafde naar klagen over islamisering, Pim Fortuyn en minder Marokkanen. Want dat is blijkbaar het enige probleem dat we hebben, alle andere problemen zijn allemaal daar op terug te voeren. En niemand deugt. Hardwerkende ondernemers? Driftige mannetjes in leasebakken zijn het. Agenten die een verwarde man niet direct neerschieten? Lomperikken zijn het. Mensen die zorgen dat hij werk heeft (winkelklanten)? Verwende nesten zijn het. Wat erg om zo denkend en voelend door het leven te moeten gaan. Nog even over de zaak zelf: zo snel mogelijk tasers voor de politie. Een stuk beter dan neerschieten.
Cookie-instellingen beheren