Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 9 km

Dronken Belg moet rijbewijs inleveren

Toegevoegd: 18-05-2014, 13.10 uur
Door: Roland de Jong

HULST - Het rijbewijs van een 28-jarige man uit Sint Gilis Waas (B) is zaterdagmiddag ingevorderd omdat hij in zijn auto dronken door Hulst reed. Dat meldt de politie.

Getuigen zagen de man slingerend richting de binnenstad van Hulst rijden en alarmeerden daarom de politie. Agenten troffen de inmiddels geparkeerde auto aan in het Schuttershof. De bestuurder werd in de Grote Bagijnestraat staande gehouden.

Omdat de man zich nogal recalcitrant gedroeg is hij voor een blaastest meegenomen naar het bureau. Daar bleek dat hij meer dan vier maal de toegestane hoeveelheid alcohol had gedronken. Het rijbewijs van de man is daarom ter plekke afgenomen. Met een rijverbod van 11 uur en een dagvaarding op zak mocht hij zijn weg weer vervolgen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Zeelander (20-5-2014 om 11:50)
Deze Belg mag na die 11 uur weer gelijk rijden in belgie. Wanneer je rijbewijs is afgenomen in het buitenland mag je in eigenland nog gewoon rijden. Nederland geeft het ook niet door aan belgie. Dus als de man in belgie word aangehouden kan hij hoogstens een boeten krijgen voor het niet kunnen tonen van zijn rijbewijs. Ik heb zo'n zelfde grap gehad in belgie… ik mocht nog gewoon rijden in nederland.
IvdH (19-5-2014 om 23:07)
@Marja, een rijverbod geldt voor ieder voertuig, dus ook voor bijvoorbeeld de fiets. De lengte van 11uur wordt pebaalt aan de hand van het gemeten alcoholpromilage. Gezien zijn rijbewijs is ingenomen, mag hij ook na deze 11 uur NIET autorijden, maar dus wel weer fietsen. Dit rijverbod wordt volgens mij standaard in Nl gegeven bij een te hoog alcoholpromilage, het heeft er dus niets mee te maken dat het een Belg is.
Piet (19-5-2014 om 12:27)
Marja, helemaal gelijk. En uh, het is een Belg. Aangezien dit in België heel gewoon is en er niet op gecontroleerd wordt is het des te zorgelijker. Maar tja, in België is alles mogelijk wat in de rest van de wereld onmogelijk is. Zal wel met een sisser aflopen, het is een buitenlander en die hebben nu eenmaal een streepje voor op de eigen bevolking.
Marja (19-5-2014 om 07:35)
Weet je wat ik nou niet snap? Dat hij een rijverbod krijgt van 11 uur terwijl zijn rijbewijs is ingenomen.
A van F (18-5-2014 om 13:38)
Waarom lezen we dit soort actie's niet van drug's??????????????
Cookie-instellingen beheren