Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
3 files van totaal 16 km

Kabel rond nek poging doodslag?

Toegevoegd: 19-05-2014, 19.09 uur
Door: Roland de Jong

MIDDELBURG - Tegen de 21-jarige S. S. uit Westdorpe is maandag voor de rechtbank in Middelburg een celstraf van achttien maanden waarvan een half jaar voorwaardelijk geëist. S. heeft zich volgens het Openbaar Ministerie schuldig gemaakt aan een poging doodslag.

S. had een relatie met een meisje. Hij moest voor zijn werk naar het buitenland en kwam er bij thuiskomst achter dat zijn vriendin de sponde met een ander had gedeeld. S. was over haar seksuele escapade bijzonder kwaad en trof zijn ex in Sas van Gent aan, waar zij in de auto van een vriendin zat. Zij deed het autoraampje open, S. sloeg een kabel rond haar nek en trok die aan.

Door tussenkomst van een vriendin, die S. wegduwde kwam er een eind aan het incident. "Poging doodslag", oordeelde officier van justitie W. Suijkerbuijk. "Meneer heeft de kabel  aangetrokken en dan loop je het risico dat de toevoer van zuurstof naar de hersenen wordt afgesloten met eventueel de dood als gevolg."

S.'s advocate Sandra van Steenberge dacht daar beduidend anders over en stelde dat als S. vanaf de zijkant van de auto de kabel over het hoofd van zijn ex had gegooid, er nooit sprake kon zijn geweest van een verwurging omdat de er geen volledige lus van de kabel was geweest. Zij verzocht dan ook om vrijspraak.

Uitspraak 2 juni.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
ik (28-5-2014 om 17:39)
@J , je kent het verhaal goed, zeker een bekende van haar. Vergeet er dan niet bij te zeggen dat ze ook spijt had van aangifte te doen. Al bij al nog niet goed te praten wat die jongen gedaan heeft
J. (23-5-2014 om 09:52)
Vreemdgaan is zeker niet goed te praten, hoor je ook niet te doen , maar hij dumpte haar toch in Turkije? hij wou niet meer verder omdat het meer haat/liefde verhaal was, & @sjors weet je wat goedkoop is , iemand willen wurgen dat is goedkoop , niemand reageert hoe zijn smsjes waren naar moeder ervoor en dag later naar zijn beste vriend toch , dat is allemaal niet erg, hoop dat hij wordt gestraft want denk dat er anders andere dingen gaan gebeuren , als het er 1maal inzit wordt het allemaal alleen maar erger, Slachtoffer je bent een kanjer dat je aangifte durfde te doen :) !
vreemd gaan (21-5-2014 om 11:35)
Vreemd gaan doen een heleboel mensen, niet dat het goed te praten is, maar het is geen reden om iemand te willen vermoorden. Als je iets om iemand zijn nek doet, doe je dat bewust en dus moet deze jongen gestraft worden... Vrijspraak kan niet, want dat laat de wereld zien dat het toegestaan wordt.... en zal het zeker vaker gaan gebeuren.....geef hem maar een flinke straf.... en Jessica, iedereen denkt het altijd beter te weten, mensen blijven je zwart. Probeer er boven te staan.. Sterkte de komende tijd..
Sjors (20-5-2014 om 22:52)
Ik vind dat Wendy gelijk heeft, dat meisje had het toch ook gewoon uit kunnen maken. Altijd weer een beetje goedkoop om vreemd te gaan.
t is wat (20-5-2014 om 16:46)
Neeeee, hij wilde haar gewoon een kettinkje geven... Doe normaal, natuurlijk is dit een poging tot doodslag.. Silvia, dat meisje is niet helemaal onschuldig natuurlijk, de jongen was wel terecht boos, ze is immers vreemdgegaan? Maar een kabel rond iemands nek leggen gaat toch echt te ver, al begrijp ik zijn drift wel.
jessica (20-5-2014 om 16:41)
Nou wat kunnen mensen serieus asso zjnn om mij nu zwart te gaan pratsn , wat kk heb gedaan was misschien niet netjes maar nog steeds geen reden om me te wurgen en @wendy ik moet gaan praten ? Je zou beter zelf hulp zoeken met je oordelen terwijl je er geen hol vanaf weet , bemoei je met je eigen leven is vast genoeg aan te verbeteren :) ja we hebben hier allebei schuld aan zeker te weten , ga vooral verder roddelen en doegene doe me zwartpraten hoop dat jullie ook is zoiets meemaken dan weet je pas aat ik moesg meemaken DANKJS
Cookie-instellingen beheren