Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man dreigt met kruisboog in Axel

Toegevoegd: 21-05-2014, 16.21 uur
Door: Rolf de Feijter

AXEL - Bij een tankstation op de Buthdijk in Axel is een 52-jarige man uit Axel aangehouden. De man had woensdagmorgen rond 10.45 uur een man van 18 jaar, eveneens uit Axel, op het Szydlowskiplein bedreigd met een kruisboog.

Na een melding dat er op het Szydlowskiplein een jongeman bedreigd zou worden troffen agenten de verdachte aan bij een tankstation op de Buthdijk. Omdat er in de melding sprake was dat de man gewapend was met een geladen kruisboog is hij met een zogenaamde uitpraatprocedure uit zijn voertuig gehaald.

In de auto werd niet alleen een kruisboog aangetroffen maar ook vijf zwaarden. De man is gearresteerd en voor verder onderzoek meegenomen naar het politiebureau. Aanleiding voor de bedreiging was vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
axeltje (21-5-2014 om 22:58)
Deze man was al bekend bij de politie.
William (21-5-2014 om 22:33)
@beroepskeuzetest gefaald; volgens mij snap je niet wat een uitpraatprocedure inhoudt. Een uitpraatprocedure betekent met getrokken wapens iemand uit zijn auto praten. De politie heeft dus precies gedaan wat jij wilde dat ze zouden doen! Prima werk lijkt mij??!! Daarnaast heeft justitie niets te maken met de wijze waarop de politie hun werk doet op straat. Kortom volgens mij snap je het zelf allemaal nog niet zo goed!
Piet (21-5-2014 om 21:36)
@beroepskeuzetestgefaald Met een uitpraatprocedure wordt bedoeld dat er met getrokken vuurwapen de verdachte uit het voertuig wordt gepraat, en moet de verdachte op de grond gaan liggen. Niet gelijk roepen, eerst een logisch nadenken aub.
Beroepskeuzetest gefaald ? (21-5-2014 om 18:41)
Een jochie uit goes wordt in de nacht overvallen en van zijn bed gelicht door het AT omdat die een luchtbuksje heeft, In axel worden mensen met de dood bedreigd in het openbaar met een levensgevaarlijke kruisboog, en dan begint men een "uitpraat procedure" ? waarom zijn niet gewoon gelijk de wapens getrokken zoals het AT deed en die levensgevaarlijke crimineel gesommeerd uit zijn wagen te komen en op de grond te gaan liggen ? ik bedoel tegen een kind durven ze wel, maar het echte gevaar ? "laten we eerst gaan praten"? Hoe denkt justitie dit te verkopen zonder geloofwaardigheid in te boeten ? helemaal niet ? of durven ze gewoon alleen kinderen maar aan te pakken ? mogelijk hadden ze dan beter schooljuf kunnen worden. verdiend nog beter ook.
Cookie-instellingen beheren