Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 24 km

Grote politiecontrole Grevelingendam

Toegevoegd: 23-05-2014, 15.32 uur
Door: Roland de Jong

BRUINISSE - Tijdens een grote controle van de politie en de Belastingdienst zijn donderdagmiddag en -avond in totaal bijna 6.000 voertuigen gecontroleerd. De controle vond plaats op de Grevelingedam (N59) bij Bruinisse. Tijdens de controle werd er gebruik gemaakt van een scanauto (ANPR).

De politie schreef tijdens de controle twee bekeuringen uit voor het niet dragen van de gordel. Ook kreeg iemand een boete voor het overschrijden van de doorgetrokken streep. Verder moest iemand 94 euro afrekenen die dat bedrag nog open had staan. Een ander blies tijdens een alcoholtest een A-indicatie. 
Tijdens de uitgebreide ademanalyse was het eindresultaat echter net onder grens: 205 Ug/l. De man ging daarom vrijuit en kon zijn weg weer vervolgen.

De politie constateerde ook twee keer een zeer ernstige overbelading. "Het betrof één keer een overbelading van circa 4.000 kg en één keer één van 2.000 kg. Een personenauto met daarachter een trailer was geladen met een motorcruiser. De tweede situatie was een pick-up eveneens met een trailer welke was geladen met een motorcruiser. Beide combinaties werden op een weegbrug gewogen. De trailer achter de personenauto bleek niet beremd te zijn, hetgeen in geval van een noodremming zeker tot ernstige problemen had kunnen leiden. I
n beide gevallen wordt deze zaak nog verder uitgezocht", aldus een woordvoerder.

De Belastingdienst legde beslag op elf voertuigen. Drie auto's werden in beslag genomen en weggetakeld. Ook werden er drie betalingen gedaan met een totaalbedrag van 3.557 euro.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Koen (24-5-2014 om 11:30)
pure Razzia!! inderdaad.en dat iedereen moet betalen..mee eens. makkelijk om te roepen als het allemaal goed gaat. zelf heb ik ook problemen gehad om een belasting aanslag te betalen. het is behoorlijk ingewikkeld om dat een regeling te treffen en ondanks dat je bezig bent het allemaal te betalen. word je van de weg gehaald als een wanbetalende crimineel. tewijl er in de achterkamers deals worden gesloten met criminelen moeten de burgers lekker bang gemaakt worden met een alles kostende actie... zouden de baten en kosten tegen elkaar opwegen???? minder respect voor justitie en politie wordt nog een keer versterkt.
zogaatdat (24-5-2014 om 07:47)
@jac: 'n grens die opschuift'.. Welke grens? Enkel beperkingen voor wie met naam en toenaam bekend is: ofwel jan met de pet!
Jac (24-5-2014 om 02:31)
Zonder enige reden iedereen en alles controleren, alleen maar omdat je daar toevallig met je auto voorbij komt. Vrijheid?...... die hebben we al lang niet meer. Gerichte controles prima, maar dit soort controles gaat meer richting razzia. Maar ach, moet kunnen toch , onder het mom van als je niets te verbergen heb wat is dan het probleem....... Volgende keer gewoon random bij iedereen thuis binnenvallen en alles controleren wat men maar verzinnen kan. Maar dat geeft toch niet, jij hebt toch niets te verbergen. De grens schuift steeds verder op, what's next................
anoniem (23-5-2014 om 22:42)
Goed dat ze het doen! Deze keer minder geluk. Enige tijd geleden ging het om serieus geld! Iedereen moet betalen.
Cord (23-5-2014 om 20:39)
Prima actie. Iedere dag een in Zeeland.
Tom (23-5-2014 om 20:13)
@ Sander: bla bla bla Gewoon een verkeerscontrole, prima toch. Niks te vrezen voor de meeste mensen!
Cookie-instellingen beheren