Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 3 km

Instanties opgelicht voor 120.000 euro

Toegevoegd: 23-05-2014, 16.16 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Een vrouw uit de gemeente Goes heeft de afgelopen jaren ten onrechte 48.000 euro aan bijstandsuitkering en 73.000 euro aan persoonsgebonden budget (PGB) aangevraagd. Dat meldt de politie.

Tijdens haar uitkeringsperiode rezen bij de instanties vermoedens dat ze inkomsten had en werkzaamheden verrichtte, die zij niet opgaf aan de gemeente Goes. Politie, sociale recherche en het zorgkantoor van zorgverzekeraar CZ stelden een onderzoek in naar de rechtmatigheid van de bijstandsuitkering, de uitkering voor de PGB en het doen van een valse aangifte door deze vrouw.

Tijdens het onderzoek kwam aan het licht dat de vrouw aangifte had gedaan van diefstal van geld en goederen uit haar toenmalige woning in België. Dit terwijl zij enkele goederen op internet te koop aanbood die ze als gestolen had opgegeven.

Verder bleek de Goese vrouw een woning te huren, waarvan de huur niet in overeenstemming was met haar inkomen. Omdat de vrouw PGB-gelden voor haar kinderen ontving, ontstond het vermoeden dat dit geld gebruikt werd voor andere doelen dan waarvoor zij bestemd waren.

Tijdens het onderzoek bleek dat ze zorgverleners had opgevoerd die geen zorg verleend hadden. Hiervoor werden overeenkomsten vervalst. Door enkele zorgverleners werd hierop aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Uit onderzoek door CZ bleek dat de vrouw al enkele jaren oneigenlijk gebruik maakte van PGB-gelden.

De uitkeringen worden teruggevorderd. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
biggetje (27-5-2014 om 18:11)
Ik snap niet hoe mensen dit voor elkaar krijgen. Mijn man overleed na een ziekte van 18 jaar ,al die tijd heb ik hem zelf verzorgt met veel liefde. Maar toen ik daarna een uitkering aanvroeg( de teveel betaalde AOW is gelijk terug gevorderd) omdat ik geen inkomsten had werd mijn hele doopzeel gelicht en duurde het 6 weken voor ik geld kreeg.
chaty,s (25-5-2014 om 16:51)
Hoe kan dit allemaal zo lang aan slepen,het word echt eens tijd dat de instanties eens stoppen met slapen en de handen eens uit de mouwen gaan steken,of houden ze zo iemand een hand boven het hooft omdat ze zelf ook met zoiets bezig zijn.
Lukas (24-5-2014 om 16:09)
Die vrouw is een beetje hebberig
Vlissinger (24-5-2014 om 14:44)
Ze is door de mand gevallen door stommigheid van haar kant, er lopen nog velen rond zoals haar. De oorzaak ligt echter bij de instanties zelf. De ene voelt zich belangrijker dan de ander en praten daarom niet met elkaar. Het oplossen is in de huidige tijd zo eenvoudig, niets geen geneuzel over privacy alles wat hier mee te maken heeft aan elkaar koppelen en met een druk op de knop heeft men alle gegevens.
Pippa (24-5-2014 om 11:32)
@twee vliegen in een klap,volkomen mee eens !Aanpakken er moet hard nodig de bezem door deze instantie,s al snap ik echt niet hoe het mogelijk is om de boel zo op te lichten doet me denken aan de Bulgaren met de belasting-fraude ,je word zo gecontroleerd! hoe is dit dan toch mogelijk!?? Onbegrijpelijk!
@@L (23-5-2014 om 21:55)
Ik vraag me af wat ik dan verkeerd doe, mijn zoon heeft ADHD zijn medicijnen kosten me €45 per maand die ik niet vergoed krijg door het ziekenfonds, ik heb een TOG aangevraagd via de SVB maar die is afgewezen omdat mijn zoon niet de nodige 10 uur hulp per week nodig heeft. Zelf heb ik een ww uitkering. Leg het maar uit.....
Cookie-instellingen beheren