Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Man gewond bij brute beroving Goes

Toegevoegd: 23-05-2014, 17.43 uur
Door: Roland de Jong

GOES - In Goes heeft vrijdagochtend een brute beroving plaatsgevonden. Een man wiens rechtervoet in het gips zat werd op straat beroofd. Hij raakte gewond en moest naar het ziekenhuis worden gebracht.

De beroving vond rond 11.45 uur plaats op het Stationsplein. Het slachtoffer, een 61-jarige man uit Roermond kwam rond dat tijdstip op het station aan. Hij had zijn rechtervoet in het gips, omdat deze gebroken was. De man liep strompelend en droeg een rode rugzak. In zijn linkerhand had hij een grote gekleurde boodschappentas.

De man liep via het bussenplein de grote parkeerplaats op, tussen de Piet Heinstraat en de Trompstraat. Hij liep in de richting van de Stadspoort. Ongeveer in het midden van de parkeerplaats hoorde hij dat achter hem een scooter aan kwam rijden. Deze kwam dus uit de richting van het busstation.

Op de scooter zaten twee jongemannen. Terwijl de scooter hem passeerde, wilde de bijrijder een tas uit één van de handen van de man grissen. De man liet zijn tas niet los, werd door de kracht voorover getrokken en kwam vervolgens op zijn buik op de straat terecht.

De daders reden daarna de parkeerplaats af en sloegen linksaf de M.A. de Ruyterlaan in. Het slachtoffer strompelde terug richting het stationsgebouw en belde daar een ambulance. Het ambulanceteam bracht hem voor verder onderzoek naar het ziekenhuis in Goes. Daar bleek dat zijn stoma kapot was. De man bleek ook pijn te hebben aan zijn rug en linker zij.

Van de daders is een signalement. Ze reden op een blauwe scooter met een gele kentekenplaat. De bestuurder betrof een jongeman van 18 tot 20 jaar oud. Hij droeg een witte helm en een donkerbruine jas met bontkraag. Hij had een tenger postuur.

De bijrijder betrof een jongeman van naar schatting ongeveer dezelfde leeftijd. Hij was blank en had kort donker krullend haar. Ook deze dader had een tenger postuur.

De politie stelt een onderzoek in. Heeft u informatie? Bel dan naar de politie: 0900-8844. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800-7000.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
wim (24-5-2014 om 19:15)
Wat een stelletje minne smeerlappen om op die manier een oude man die gebrekkig loopt omdat zijn rechter been in gips zit, zijn tas af te pakken door het passeren, op pakken die lui en straten laten vegen 20 uur per dag
Eusebio (24-5-2014 om 18:30)
Bontkraagje dient te worden vervangen door een gipskraagje. Zo ook de ledematen van beide scooterrijders onder handen nemen en ingipsen , vuile schurftige honden.
Marja (24-5-2014 om 07:57)
Wat een rotzakken!!! Ik hoop heel erg dat ze gepakt worden.
Stads boertje (23-5-2014 om 22:03)
Weet genoeg oplossingen voor zulk tuig: onkruid wieden van 6 uur tot 22 uur bij de gemeente Goes, en als je niet doorwerkt, krijg je met de zweep!
zeg nou gewoon waar het op staat (23-5-2014 om 21:57)
ja ja, blank met kort donker krullend haar. En de ander een jas met bondkraagje. Gaan we weer lekker politiek correct doen....
Johanna (23-5-2014 om 21:12)
Dit is nu tuig van de hoogste plank,een weerloos iemand aanvallen. Niet drie maanden Siberie maar een jaar en de beste man iedere maand smartegeld betalen. Ik hoop dat ze nog te traceren zijn...
Cookie-instellingen beheren