Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Polsbandjesactie in gemeente Sluis

Toegevoegd: 25-05-2014, 20.18 uur
Door: Rolf de Feijter

SLUIS - Zondag heeft de politie in de gemeente Sluis tijdens de ‘Dag van het Vermiste Kind’ aandacht geschonken aan de landelijke 06-polsbandjesactie. De politie gaf tips aan ouders en opa's en oma's voor een veilig dagje aan het strand en deelde 06-polsbandjes uit.

Eerst werden de drukke winkelstraten van Sluis bezocht. Veel ouders en opa's en oma's werden aangesproken en bewust gemaakt van het thema. Hierbij werden polsbandjes uitgedeeld. Op het bandje kunnen ouders hun telefoonnummer noteren en kan een gevonden kind sneller met de ouders worden herenigd. Dit werd erg gewaardeerd door het publiek.

Vervolgens was de politie aanwezig langs de kust. Van Cadzand tot en met Nieuwvliet werden de stranden bezocht en bezoekers op de mogelijkheden van het polsbandje gewezen. Ook hier kreeg de politie veel positieve reacties.

Op de terugweg trof een agent op de bike nog een Frans meisje van zes jaar oud aan, die haar ouders kwijt was. Zij was nog niet in het bezit van een polsbandje. De politiemeldkamer werd in kennis gesteld en na dertig minuten belden de ouders naar de meldkamer en kon het kind weer herenigd worden met haar vader en moeder. Zij vertelden dat het meisje ineens weg was en dat zij niet meer te vinden was. De agent vertelde dat vandaag een landelijke actie was begonnen. De geschrokken maar vooral dolblije ouders kregen een paar polsbandjes extra mee.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
de strandwacht (27-5-2014 om 11:34)
Leuk initiatief van de politie. Maar waarom doen ze dat niet ook in het hoog seizoen als wij ( strandwacht )onze handen vol hebben aan zoek geraakte kinderen. Er zijn dan tevens veel meer spelende kinderen op het strand en dit maakt de verwarring ook een stuk groter voor kind en ouder. Dus ik zeg over een paar weken nog eens zoon actie uitvoeren politie
Henk (25-5-2014 om 21:29)
Stom gedoe en waar komt het terecht naar dagje strand ??? Net als de rest van afval allemaal op het strand en in zee terecht, weer zo'n plastic troep erbij verzonnen !!!
Cookie-instellingen beheren