Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
5 files van totaal 24 km

Jaren celstraf voor steekpartij

Toegevoegd: 26-05-2014, 17.01 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft maandag de 35-jarige R. W. uit Goes conform de eis een gevangenisstraf van vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk, behandeling in een inrichting en het betalen van 6.756 euro schadevergoeding opgelegd gekregen. In dit bedrag is 6.000 euro smartengeld  begrepen.

Daarnaast krijgt W. een proeftijd van drie jaar en langdurig toezicht door de reclassering. Tijdens die proeftijd heeft hij een alcoholverbod en een contactverbod met zijn slachtoffers. De rechtbank acht W. schuldig aan poging doodslag en bedreiging.

Op 16 mei van het vorige jaar, in de nacht, kreeg W. in Heinkenszand ruzie in de keuken van zijn ex met een kennis. Na een opmerking van W. die bij die kennis in het verkeerde keelgat schoot, kreeg W. enkele rake klappen en kwam te vallen.

In zijn val pakte hij en mes van het aanrecht en hield dat voor zijn borst en maakte daar kennelijk stekende - of afwerende bewegingen mee in de richting van zijn belager. Het slachtoffer liep in ieder geval een perforatie van zijn long en hart op. Ook werd een kransslagader geraakt. Eerder die dag bedreigde hij een andere kennis met de dood en zette hij een mes op diens keel.

Zie ook:
- Eis celstraf voor mogelijke steekpartij
- Mogelijke steekpartij Heinkenszand  


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
zeeuw (27-5-2014 om 18:02)
jaren celstraf laat me niet lachen ,3jaar volpension 30 jaar was meer op zijn plaats geweest
Cookie-instellingen beheren