Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
41 files van totaal 174 km

'Brute overval' Goes verzonnen

Toegevoegd: 31-05-2014, 13.51 uur
Door: Roland de Jong

GOES - Het slachtoffer van een straatroof vorige week vrijdag in Goes heeft het hele verhaal vermoedelijk uit zijn duim gezogen. Die conclusie trekt de politie na uitgebreid recherche-onderzoek.

Een 61-jarige man uit Roermond belde op de bewuste vrijdag 23 mei rond 11.45 uur het alarmnummer. Hij gaf aan overvallen te zijn door twee jongens op een scooter. 
Ambulancepersoneel heeft de man voor nader onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Goes. Het slachtoffer had zijn rechtervoet in het gips omdat deze gebroken was. Mede omdat de man niet goed ter been was riep de zaak veel verontwaardigde reacties op.

Volgens de politie ontbreekt echter elk bewijs dat er daadwerkelijk een beroving heeft plaatsgevonden. "Zo is het bijvoorbeeld opvallend dat niemand de beroving heeft gezien hoewel het die ochtend erg druk was op het plein", zo zegt de politie. De vermeende blauwe scooter van de daders bleek ook nergens te zien op de camerabeelden uit de binnenstad.

De achterdocht van de recherche is bovendien verder aangewakkerd door tegenstrijdigheden in het verhaal van de man. Uit achtergrondinformatie kwam daarnaast naar voren dat het 'slachtoffer' zwervende is en vaker ongevallen verzint. De onderzoekers gaan er daarom vanuit dat de man ook deze keer alles verzonnen heeft.

Zie ook:
- Man gewond bij brute beroving Goes (23-05-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Johanna (31-5-2014 om 23:04)
Toen ik het verhaal las had ik nog zo met die man te doen en nu is het misschien niet eens waar......
Jan (31-5-2014 om 22:30)
arme man, hij zal dat vast niet zo maar doen.
Renata (31-5-2014 om 19:34)
Laat hem inderdaad maar lekker papier gaan prikken en schop hem dan de provincie uit! Zo'n lui kosten alleen maar geld.
drommel (31-5-2014 om 19:06)
misschien is voor deze persoon ook wel een mooi baantje om de Westerschelde tunnel schoon te spuiten
anja (31-5-2014 om 17:43)
Gewoon voor alle kosten op laten draaien. Dat zal men leren om steeds zomaar dingen te verzinnen. Een maand geleden loog een meisje uit Middelburg ook al over een verkrachting. Gewoon alles laten betalen!!!!!
loes (31-5-2014 om 15:18)
zwervend of niet, laat hem boete, van deze misbruik die hij heeft gemaakt..of laat hem voor niks werken, vuiltjes prikken het maximale aantal uren.
Cookie-instellingen beheren