Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
18 files van totaal 48 km

Code oranje voor zware buien Zeeland

Toegevoegd: 09-06-2014, 14.04 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Het KNMI heeft voor Zeeland een weeralarm code oranje afgegeven voor zware buien later vandaag.

Het weeralarm geldt vanaf 16.00 uur voor heel de provincie. Er wordt gewaarschuwd voor noodweer met zware regen- en onweersbuien met mogelijk wateroverlast tot gevolg. Afgelopen nacht is de brandweer diverse keren uitgerukt voor meldingen van wateroverlast die ontstond door zware buien. De meldingen kwamen van de Bevelanden, Tholen en Zeeuws-Vlaanderen.

Rond 02.45 uur rukte de brandweer van Biervliet als eerste uit voor een melding aan de Braakmanlaan. Daarna volgen meldingen uit 's-Gravenpolder, Kwadendamme, Wemeldinge, Kapelle, Goes en Yerseke. De laatste melding kwam rond 03.30 uur binnen aan de Stevinweg in Tholen.

Zie ook:
- Acht meldingen wateroverlast door buien (09-06-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Lukas (10-6-2014 om 21:19)
Om 15.00 uur was er een klein regenbuitje en om 16.00 is er helemaal niks gebeurd hier in middelburg!!!
bertus (10-6-2014 om 19:23)
Liever 1x teveel gewaarschuwd dan helemaal niet, hier is het ook wel meegevallen. Heb gezorgd dat in de tuin minimale schade aangericht kon worden. En alweer voor niets. Och ik neem de waarschuwingen ter harte en hoop dan dat ze er weer naast zitten. Er zijn plaatsen waar het wel onstuimig is geweest.
Klaagzang (10-6-2014 om 17:01)
Een ieder die loopt te klagen dat er "wederom" een weeralarm wordt aangekondigd zijn dezelfde mensen die gaan klagen als er geen alarm wordt gegeven en dat er wel noodweer los barst. Dit alarm wordt gegeven omtrent de verwachting van radarbeelden,en deze gaven zeer slecht weer af. Maar de klagers weten het waarschijnlijk beter. Ik zeg dan ook wees blij met dit alarm en de klagers: doe je eigen ding maar niet piepen achteraf
zeeuwsvlaamse (10-6-2014 om 11:11)
een gewaarschuwd mens telt voor 2 zeggen ze toch. Je bepaald uiteindelijk zelf wat je er mee doet. Is het niet voor hier dan wel voor elders. Gisteren was er een auto die vol blutsen zat van de hagelstenen. In onze omgeving viel her en der best veel water. Kijk naar buiten en je ziet of het erg gaat worden. Bovendien hebben we daar de buienradar voor en dan nog. Het was meest erg plaatselijk of regionaal. Maar meestal wel de bekende regio's zoals Limburg en Noord-Brabant, de regio Arnhem-Nijmegen. Antwerpen, de Kempen en de Vlaanderens. Vannacht nog regelmatig donder en bliksem en er zat 10 mm in de regenmeter in Westdorpe. Gisterenochtend 8,5mm.
kees (10-6-2014 om 09:59)
Gelukkig waren de hagelkanonnen actief in Zeeland. Dit heeft er toe geleid dat de buien niet zo heftig waren als in België. Als we hier geen hagelkanonnen hadden gehad hadden we ook zware schade gehad en wellicht doden en gewonden. Ik snap nog steeds niet dat mensen er last van hebben. Ik woon op 5 KM afstand en hoor de ook maar de onweer is veel luider daar kan je niet van slapen. Ik zou zeggen knallen maar dan hebben wij niet zulke zware buien. Het helpt echt dat is bewezen
Koos P. (10-6-2014 om 08:47)
Zo lang als we leven komen er al stormen en gure buien voor. Daar werd vroeger nooit een code of weeralarm voor gegeven. Ik vind het dan ook totaal overbodig en zinloos.
Cookie-instellingen beheren