Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
13 files van totaal 57 km

Schade bouwmarkt Tholen door noodweer

Toegevoegd: 10-06-2014, 10.47 uur - Update: 10-06-2014, 20.23 uur
Door: Omroep Tholen

THOLEN - Een bouwmarkt aan de Stevinweg in Tholen is in de nacht van zondag op maandag getroffen door het noodweer. De grote hoeveelheid neerslag zorgde ervoor dat de dakplaten bezweken en het regenwater dat op het dak stond de zaak instroomde.

De hele bouwmarkt aan de Stevinweg kwam onder water te staan en ook werd een deur eruit geblazen. Rond 03.00 uur in de nacht ging bij de Multimate het alarm af waarna een beveiligingsbedrijf ontdekte dat het goed mis was. Rond 03.30 uur rukte ook de brandweer uit. Medewerkers van de zaak hebben maandag met man en macht gewerkt om de bouwmarkt weer op orde te krijgen.

Door de wind en regen is een deel van de materialen in de zaak beschadigd geraakt. Stichting Salvage werd ingeschakeld voor de afhandeling van de schade. Een aannemingsbedrijf heeft met een aantal mensen het dak provisorisch gedicht. De Multimate is vandaag wel weer open gegaan voor klanten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Kees (12-6-2014 om 07:00)
@Willem: daken zijn er wel op berekend, maar het gaat vaak mis bij achterstallig onderhoud, waardoor regenafvoer verstopt gaat zitten.
Willem (11-6-2014 om 23:44)
De dakranden van deze platte daken zijn zo hoog aan de afwaterkant dat er een enorme vracht water op komt te staan als de afvoerpijpen het om de een of andere reden niet aankunnen. Als er vuil voor komt of de riolering kan het niet verwerken zodat de regenpijpen vol komen te staan dan heb je deze problemen. Wanneer je naast de gewone afvoeren ook een paar doorvoeren maakt van bv. 40 cm breed en tien cm. hoog met de onderkant een cm. of drie boven het platdakvlak dan kan bij extreem veel regen of bij verstopping het water gewoon weglopen en heb je dit soort ongemakken voor 99% opgelost. Ongemak is wel zacht uitgedrukt, rampje is misschien beter.
Maria (11-6-2014 om 08:07)
Soms he je het niet in de hand, is de wil........
willem77 (11-6-2014 om 05:40)
die platte daken zijn toch niet zo'n goed idee. het water kan niet afgevoerd worden zoal dat op schuine daken gebeurd. OF ze moeten veel meer afvoer mogelijk maken, desnoods elke 5 meter een afvoerpijp met een behoorlijke diameter. stel dat zo'n instorting gebeurd terwijl er veel winkelend publiek in die zaak aanwezig is--dan kunnen ze doden vallen. voorkomen is beter dan genezen.
piet (10-6-2014 om 22:52)
Zoiets verwacht je niet meteen bij een 'bouw'markt! Maar de ellende is groot. Sterkte bij herstelwerkzaamheden toegewenst!
Kaas (10-6-2014 om 21:52)
Kijken of ze nu wel onthouden de afvoeren van een plat dak zo eens in de zoveel tijd schoon te maken.
Cookie-instellingen beheren