Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Cel- en werkstraf voor gokverslaafde

Toegevoegd: 12-06-2014, 15.43 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De officier van justitie in Middelburg heeft donderdag tegen de 34-jarige A. al H. uit Goes een taakstraf van 240 uur, een voorwaardelijke celstraf van twee maanden en het betalen van 30.444 euro schadevergoeding geëist.

Ook zou de man onder toezicht van de reclassering moeten komen te staan en moet hij behandeld worden voor zijn gokverslaving. De Goesenaar had goud verpand en wilde bij een bank in Goes geld lenen om dat terug te kopen. De aanvraag tot lening werd afgewezen en in plaats daarvan bood de betreffende bankmedewerker aan hem uit eigen zak geld te lenen. Daar moest wel wat (woeker)rente over worden betaald want Al H. kreeg 2.500 euro en moest binnen twee weken vierduizend euro terugbetalen. Voor een latere lening van achtduizend euro moest Al H. zelfs na een dag 16.000 euro betalen. Helaas voor de 'financier' betaalde Al H. geen cent terug, maar werd het geld - in totaal 30.444 euro - direct vergokt.

Volgens de advocaat van Al H., Martijn van der Want, zou de rechtbank zijn cliënt moeten vrijspreken omdat het ging om een lening die niet was of werk terugbetaald. En dat was volgens Van der Want geen oplichting of verduistering waar de officier van justitie vanuit was gegaan, maar een civiel conflict. De verkeerde deur dus. Uitspraak 25 juni.

 


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
erwin (13-6-2014 om 11:15)
te belachelijk voor woorden
Gerard (12-6-2014 om 22:54)
Ik hoop dat die bankmedewerker geen cent meer terug ziet! zo een smerig hoge woeker rente rekenen, dat was vast ook niet de 1e keer dat hij dat deed. smeerlap!
odb (12-6-2014 om 20:17)
Krijg je er van. Denk je over de rug van een gokverslaafd iemand rijk te worden. Heb je ineens 30 ruggen schade. Dat de officier deze man aanklaagd snap ik niet. Zoals zijn advocaat al zegt is het een zakelijk dus civiel conflict. Maar ja mensen uit het bankwezen hebben blijkbaar een speciale status. Met de crisis als duidelijkste voorbeeld. Ik vind het ronduit witteboord criminelen.
bert kaiser (12-6-2014 om 20:10)
de bank medewerker gelijk ontslaan,en geen cent geven, leert hij misschien ook van
Dirgni (12-6-2014 om 18:33)
Hoop dat de werkgever van deze bankmedewerker hiervan ook inmiddels van op de hoogte is, en dat hij ontslagen wordt. Dit is grof misbruik maken van voorkennis en de ellende van dit persoon. Gokverslaafd of niet, je hoeft iemand niet verder de vernieling in te helpen om daar zelf beter van te worden, echt schandalig.
hoyhoyikbenaart (12-6-2014 om 18:07)
Graag horen wij nu - ik ieg - van welke solide organisatie deze integere bankmedewerker deel uitmaakt.. jaja!
Cookie-instellingen beheren