Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
9 files van totaal 23 km

Politie zoekt eigenaar aanhangwagen

Toegevoegd: 13-06-2014, 14.26 uur
Door: Rolf de Feijter

COLIJNSPLAAT - De politie is op zoek naar de eigenaar van een aanhangwagen met daarop een zogenaamd IBC-vat. De aanhanger werd afgelopen dinsdag achter gelaten bij een diefstal. Inmiddels is in de zaak een verdachte opgepakt. De herkomst van de aanhanger en de container zijn nog onbekend.

Op dinsdag 10 juni werden rond 11.00 uur twee mannen betrapt die diesel probeerden te stelen. Dat gebeurde bij een landbouwbedrijf aan de Colijnsplaatseweg. Het duo had de aanhanger geparkeerd naast de dieseltank op het erf van de boerderij. Vervolgens waren ze diesel aan het overpompen vanuit de tank naar de IBC-container. Toen de twee brandstofdieven betrapt werden, gingen ze er vandoor. Daarbij lieten ze de aanhanger en het kunststof vat achter.Op basis van het rechercheonderzoek arresteerde de politie gisteren een 34-jarige man uit Kortgene op verdenking van betrokkenheid bij de diefstalpoging. De verdachte werd ingesloten.

Het is nog onduidelijk waar de in beslag genomen aanhangwagen vandaan komt. De politie vermoedt dat de aanhanger van diefstal afkomstig is. Op de aanhanger zat namelijk geen kentekenplaat en ook het identificatieplaatje was verwijderd. Op de dissel stond het vermeende merk: Al-Ko. Het zogenaamd IBC-vat is een kunststof vloeistof container van 1000 liter, geplaatst in een metalen frame. Mensen die meer informatie hebben over de herkomst van de aanhanger en de container kunnen met de politie contact opnemen via 0900-8844.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jee (14-6-2014 om 23:17)
Bij mijn zwager is zo een IBC box gestolen enige tijd geleden.
Aanhangsel van de verzoringsstaat (14-6-2014 om 18:22)
Als er niemand een melding maakt van vermissing, dan hoeft de eigenaar hem dus niet terug en zou er geen geld verspild moeten worden aan doelloze zoektochten naar voormalige eigenaren die het niet eens meer willen. gewoon dat ding bij het oud ijzer brengen en van het geld gebakjes kopen of doneren aan een goed doel. Had de eigenaar maar op zijn spullen moeten letten en de politie hoeft daarbij niet die persoon zijn broek omhoog te houden alsof het de verzorgingsstaat nog is waarbij de staat alles maar moet regelen voor een stel luie achterlozen. zelf geen initiatief ? zelf geen deelname ? dan ook geen deelname in onze participatie maatschappij, weg kar en bedankt.
wim (14-6-2014 om 07:33)
Je moet het maar durven of liever gezegd we gaan het maar proberen of het lukt eerst een aanhangwagentje te stelen en vervolgens naast de tank op een erf je tank te vullen ik geloof niet dat dit de eerste keer is van zulke dieven laten we hopen dat ze gepakt worden
kobuskuch (13-6-2014 om 20:53)
Alko is helaas alleen het merk van het onderstel, niet van de aanhangwagen als geheel. iedereen kan wel een bakkie bouwen op zo'n onderstel.
Jaap (13-6-2014 om 17:37)
Kan de politie de zogenaamde Zaanse methode niet toepassen op de verdachten om te bewerkstelligen dat zij hun mond open doen?
Cookie-instellingen beheren