Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Matrixborden om woninginbraak te voorkomen

Toegevoegd: 17-06-2014, 08.48 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - Vandaag staan de hele dag twee mobiele matrixborden in Zeeland. Niet met een mededeling over een wegafsluiting maar met een boodschap over woninginbraak.

Mensen die vanmorgen via de N289 Goes zijn uitgereden, hebben zo'n bord wellicht al zien staan. Ook het verkeer wat over de Zeelandbrug richting Schouwen-Duiveland rijdt, wordt op de Weg naar de Val geattendeerd op het sluiten van ramen en deuren om zo een woninginbraak te voorkomen.

De borden worden 's middags verplaatst naar de andere rijrichting. Zo krijgen de weggebruikers, die weer huiswaarts gaan, de tweede boodschap mee. Namelijk het onmiddellijk via 112 naar de politie bellen zodra zij een verdachte situatie waarnemen. Deze actie is mede mogelijk gemaakt door Politie Zeeland-West-Brabant, ZLM verzekeringen en Provincie Zeeland.

In de Oosterschelderegio staat de maand juni voor de zes gemeenten in het teken van inbraak veilig wonen. Diverse acties moeten zoveel mogelijk burgers erop attenderen, dat ze zelf een grote invloed hebben op het voorkomen van een woninginbraak. Daarnaast kunnen burgers bijdragen aan de opsporing van woninginbrekers, door verdachte situaties direct via 112 bij de politie te melden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (19-6-2014 om 10:57)
Nederlanders moet echt ALLES, maar dan ook ALLES voorgekauwd worden... heel triest.
Conny (17-6-2014 om 19:28)
Mensen moeten om te beginnen eens niet alles op internet (Facebook) te zetten. Scheelt een hoop ellende... Alles wat er verder nog aan gedaan word om inbraken te voorkomen is alleen maar goed.
jan (17-6-2014 om 17:58)
Te belachelyk voor woorden dit voorkom je alleen door er 10 jaar gevang op te zetten en elke dag werken voor je eten en bed dan is het gouw klaar en niet zoals het nu gaat er is een industrie rond gecreeer waar grof geld aan word verdiend
iemand (17-6-2014 om 17:50)
Goede actie om de inwoners hierop te attenderen en José het inslaan van ruiten komt bijna niet voor dus heeft goed hang- en sluitwerk wel degelijk effect..
Ed (17-6-2014 om 16:49)
Dat kunnen die Bulgaren, Roemenen en Polen toch niet lezen dat het moeilijker gemaakt word om in te breken. Wij doen alles netjes dicht en op slot en zij maken het zo weer open.
ger (17-6-2014 om 16:14)
WAT EEN ONZIN ZEG..... Meer agenten op straat die regelmatig door de wijken rijden en de zogenaamde "bekende" van de politie eens voor goed opsluiten dat helpt. En als ze eenmaal opgesloten zitten, laat ze maar hard werken met zo'n stalen bal aan de voeten. De werkelozen na een opleiding toezicht laten houden zodat die crimi;s al het onkruid en vuil van de straten haalt.
Cookie-instellingen beheren