Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
1 file van totaal 2 km

Onderzoek naar grote brand Cargill

Toegevoegd: 19-06-2014, 16.00 uur
Door: Manfred Berrevoets

SAS VAN GENT - De politie stelt een onderzoek in naar de oorzaak van de grote brand die op 1 juni op het fabrieksterrein van Cargill aan de Nijverheidsstraat woedde.

In eerste instantie werd uitgegaan dat de brand was ontstaan door problemen met de elektrische installatie in een loods. Uit onderzoek is inmiddels gebleken dat hier geen sprake van is geweest. Bij Cargill hangen enkele camera's, die ook een deel van de weg tussen Sas van Gent en Sluiskil opnemen.

Op de beelden is te zien dat rond het tijdstip van het ontstaan van de brand twee fietsers vlakbij het bedrijf op het fietspad rijden. Zij staan enige tijd stil in de buurt van het bord met de aanduiding 'Bebouwde kom Sas van Gent'. Op dat zelfde moment hangt een soort rookwolk over de weg en over het fietspad. Gelijktijdig komt vanuit de richting Sluiskil een personenauto aangereden, die door de rookwolk rijdt.

Mogelijk hebben de fietsers of bestuurder van de auto iets gezien wat van belang is voor het politieonderzoek. De politie vraag mensen die meer kunnen vertellen over de brand zich te melding via 0900-8844.

Zie ook:
- Straten gereinigd na grote brand Cargill (01-06-2014)
- Informatienummer grote brand Cargill (01-06-2014)
- Grote brand Cargill Sas van Gent (01-06-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Cookie-instellingen beheren