Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
26 files van totaal 92 km

Tien jaar cel voor gewapende overvallen

Toegevoegd: 19-06-2014, 17.32 uur
Door: Manfred Berrevoets

MIDDELBURG- De 41-jarige E. K. uit Vlissingen is donderdag door de rechtbank in Middelburg schuldig bevonden aan zes gewapende overvallen op Chineese restaurants, één poging daartoe en het voorbereiden van een overval. Voor deze feiten kreeg hij conform de eis een gevangenisstraf van tien jaar en het betalen van 1800 euro schadevergoeding opgelegd.

In het vonnis was de verduistering in dienstbetrekking van koper betrokken. K. werkte voor dat bedrijf als beveiliger. Dat het om 6000 meter koperen kabel zou gaan achtte de rechtbank niet bewezen, omdat er meer werknemers koper zouden hebben ontvreemd.

Volgens de rechtbank heeft K. zich met zijn overvallen schuldig gemaakt aan een zware vorm van criminaliteit, die voor de slachtoffers zeer bedreigend en traumatiserend is geweest. Bovendien heeft het grote onrust veroorzaakt in de samenleving in het algemeen en in de Chinese gemeenschap op Walcheren in het bijzonder. K. trof zijn Waterloo in Oost-Souburg, toen hij zich verdacht ophield bij een Chinees restaurant. Een passant rook onraad, seinde de politie in en K. kon worden aangehouden.

De overvallen vonden plaats tussen maart 2012 en november 2013 in Oost-Souburg, Middelburg, Vlissingen, Koudekerke en Oostkapelle. De aanleiding om de overvallen te plegen was zijn cocaïneverslaving.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Mentor (20-6-2014 om 17:26)
Dit is werkelijk slim ...De goedkoopste manier om van je verslaving af te komen . Bij goed gedrag duurt het maar even ..Hulp,Activiteit,Scholing . Chinese gemeenschap is dus de lul .Petje af Justitie .
Vlissinger (20-6-2014 om 12:13)
10 jaar cel??? Je kunt beter iemand mishandelen, vermoorden en laten verdwijnen! dan kom je met 20 uur schoffelen weer vrij.
Arie (19-6-2014 om 23:36)
Lage straf gezien de feiten. Mag zijn foto ook op internet? Is wel het minste..
wim (19-6-2014 om 18:50)
Sorry er is voor zon persoon maar een oplossing opsluiten voor de rest van zijn leven zulke mensen horen niet vrij rond te lopen.
Jan (19-6-2014 om 18:25)
ik zal wel nooit wat begrijpen van de strafmaat in Nederland. als je iemand doodrijdt krijg je 240 uur werkstraf en nu 10 jaar ? leg dat maar eens uit
Cookie-instellingen beheren