Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
11 files van totaal 34 km

Beschonken motorrijder is rijbewijs kwijt

Toegevoegd: 21-06-2014, 12.36 uur
Door: Manfred Berrevoets

RITTHEM - Een 24-jarige man uit Oost-Souburg kon vrijdag zijn rijbewijs bij de politie inleveren. Agenten wilden hem rond 21.45 uur op de Denemarkenweg controleren toen hij er plots vandoor ging.

Kort daarvoor hadden de dienders een melding gehad dat er een illegale straatrace zou plaatsvinden op de Denemarkenweg. Ter plaatse werd niets aangetroffen, maar getuigen maakte wel melding van gevaarlijk rijgedrag van de motorrijder. Aan de hand van het kenteken van de motor was snel te achterhalen waar de verdachte woonde.

De man werd rond 22.15 uur aangetroffen in zijn woning waar een blaastest werd afgenomen. De verdachte blies 415 ug/l, bijna tweemaal de maximaal toegestane hoeveelheid, daarop is zijn rijbewijs ingenomen.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
@ vlissinger (21-6-2014 om 19:29)
En als hij had geweigerd was hij bij voorbaat z'n rijbewijs al kwijt geweest? niet blazen = inleveren en een rechter doet tegenwoordig weinig meer met vormfouten mbt alcohol in het verkeer, moet je maar niet zo stom zijn!
@ vlissinger (21-6-2014 om 19:24)
Als ze de alcoholbus laten komen maakt t geen zak uit waar hij blaast, thuis, bij z'n oma of op de kermis ;)
Lezer (21-6-2014 om 18:12)
Tsja lastig, toon maar eens aan dat hij niet thuis snel heeft zitten zuipen!
Vlissinger (21-6-2014 om 13:53)
Gelukkig is de blaastest bij hem thuis afgenomen en dus ongeldig. in een rechtszaak staat hij volledig in zijn recht zijn rijbewijs per direct terug te krijgen + schade vergoeding!
Ja-Ja (21-6-2014 om 13:07)
Graag ook gaan controleren als een automobilist gevaarlijk rijgedrag vertoont en dat word gemeld door andere weggebruiker. Of is dat weer té veel gevraagd? Je ziet bij programma's als "Blik op de Weg enz."dat Motorrijders graag gepakt worden en daar is nooit een verzachtende bekeuring bij. Dat is wel bij automobilisten die soms van de vier overtredingen er maar twee hoeven te betalen. Let maar op als z'n programma word gepresenteerd. En dan die onzin over rijden zonder rijbewijs en minderjarige enz.. Die kunnen en mogen blijkbaar alles uitspoken in het verkeer.
Cookie-instellingen beheren