Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
7 files van totaal 20 km

Vlissinger opgepakt na beledigen agent

Toegevoegd: 22-06-2014, 12.54 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Een 26-jarige Vlissinger is zondag op de Nieuwendijk in zijn woonplaats aangehouden. Hij maakte een beledigende en discriminerende opmerking richting een van de aanwezige agenten.

Agenten die vanuit hun dienstauto toezicht hielden op het uitgaanspubliek werden rond 5.40 uur aangesproken door de verdachte. De man was vermoedelijk dronken.

Hij maakte een beledigende en discriminerende opmerking richten één van de agenten. Daarop werd hij aangehouden. De Vlissinger is ingesloten.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
no gun no glory (24-6-2014 om 22:57)
Wanneer mag je in het centrum fietsen? Van hoe laat tot hoe laat hier in Vlissingen. Er zijn ook van die agenten die perse boetes moeten geven om de norm te vervullen.
lezer (23-6-2014 om 12:11)
@ano dan ben je verkeerd voorgelicht. Politie heeft ontheffing van de rvv 1990 ter uitvoering van de politietaak. Dat is dus niet alleen bij spoed, maar ook voor de surveillance op de fiets. Zij mogen daar dus gewoon fietsen, hoe lullig je dat ook vindt. Net als dat de politie een pistool mag hebben en jij niet... zo kan ik nog wel even doorgaan hoor.
bob (23-6-2014 om 11:47)
Agenten mogen wel degelijk in de Lange Zelke fietsen als het voor het uitvoeren van hun taak noodzakelijk is. Immers, zij hebben ontheffing van de verkeersregels. Wil je dit ook dan moet je solliciteren bij ze. Een van de taken is toezicht houden daar. Dus toegestaan. Beste Ano je zal de tweede agent wel verkeerd begrepen hebben. Daarnaast zou ik graag zien proberen een politieagent van zijn fiets te duwen. Denk dat jij daarna zelf met je gezicht op de grond ligt held.
Robin (22-6-2014 om 20:56)
Ano, ik wil het jou wel eens zien doen. Jij hebt alleen maar praatjes. Als de politie geen uitzonderingen zou hebben op de regelgeving ( wat ze dus wel hebben), kunnen ze nooit eens boeven vangen. Want wanneer is het een noodgeval??? Als het leed al geschied is. En dan is het weer: Waar is de politie als je ze nodig heb? Nou...de politie was rustig aan het wandelen in de Walstraat, omdat ze daar niet mogen fietsen. Kijk vooral naar je zelf en vergelijk jezelf niet met politie of justitie. Die kunnen en mogen nu eenmaal meer.
peter (22-6-2014 om 19:55)
maar wat gebeurd er nu als een agent jou beledig, mag dat wel dan, ze voelen zich zo veilig in dat blauwe pakje.
Francois (22-6-2014 om 19:29)
@ Ano, Ten eerste politie heeft vrijstelling voor de RVV, net zoals een taxi over een busbaan mag rijden, mits zij ontheffing hebben, mag een politie biker door een voetgangersgebied al rijdend surveilleren. Ten tweede een noodoproep geeft dus geen extra bevoegdheid om ergens te rijden waar het niet toegestaan is, die hebben ze al. Er is genoeg op internet te vinden waar uit blijkt dat de noodzaak van deze vrijstelling uitermate belangrijk is voor het werk wat zij doen. En over respect gesproken te hebben, jouw relaas is alles behalve respectvol. Daarnaast heeft jouw relaas totaal niets te maken met het nieuwsbericht, maar bij deze de waarheid waar je om vroeg.
Cookie-instellingen beheren