Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Boetes bij alcoholcontroles

Toegevoegd: 23-06-2014, 15.18 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De verkeerspolitie hield het afgelopen weekend alcoholcontroles in Zeeuws-Vlaanderen en op Walcheren. Vier bestuurders bleken na een ademanalyse te veel te hebben gedronken.

In de nacht van vrijdag op zaterdag controleerden verkeersagenten tussen 22.00 uur en 04.00 uur in Sas van Gent en Hoek. In totaal moesten 168 automobilisten blazen. Een 43-jarige man had te veel gedronken. Hij blies 285 ug/l en kreeg een proces verbaal.

Van zaterdag op zondag werd tussen 21.00 uur en 04.00 uur gecontroleerd in Grijpskerke, Domburg, Middelburg en Vlissingen. Een 25-jarige man en een 22-jarige bestuurder kregen een boete omdat zij te veel hadden gedronken respectievelijk 270 ug/l en 130 ug/l. Een 21-jarige automobilist moest zijn rijbewijs inleveren en kreeg een rijverbod van zes uur opgelegd. Hij blies 435 ug/l.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Vlissinger (24-6-2014 om 11:33)
@ P D. Als jij even vertelt hoe je drugs (net als een alcohol controle) binnen 5 seconde vaststelt. dan zijn we klaar! Dit soort controles moeten gewoon dagelijks staan. dan is het zo klaar. nu is het maar af en toe.. als je dagelijks moet blazen is het zo voorbij. Maar...zoals altijd, dan levert het geen geld meer op! ;)
P D (24-6-2014 om 09:34)
Denk het niet bemoedigend is hoor er minder alcohol in verkeer is dat is denk ik illusie, mensen drinken meer vroeg in de avond en middag..Denk trouwens dat deze controle niks is vergeleken met de hoeveelheid mensen die drugs gebruiken !!!!!!! Waarom horen we daar nooit controles over ?
wim (24-6-2014 om 07:23)
We weten allemaal dat er een controle plaats kan vinden waar je met een auto aangehouden kan worden en toch lees je vele malen toch te veel gedronken het is en blijf risico vol dat het gebeuren kan en dan zit je in de ellende b.v.je werk waar je geen auto kan missen zeer dom om zo veel risico te nemen
Cerebrus (23-6-2014 om 23:30)
Het is bemoedigend om te lezen dat er steeds minder mensen met alcohol op rijden en dat de promillages steeds lager worden. Aan de andere kant kun je je afvragen of daarom de politie niet gewoon gerichter moet zoeken op afwijkend rijgedrag in plaats van met een grote controle ergens op de hoek van de straat te gaan staan.
Cookie-instellingen beheren