Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestaties bij inbeslagname vee Rilland

Toegevoegd: 24-06-2014, 16.51 uur
Door: Rolf de Feijter

RILLAND - In Rilland heeft de politie twee mannen gearresteerd die de in beslag name van vee probeerden te verhinderen.

De politie ondersteunde medewerkers van de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit. De NVWA verrichtte een hercontrole bij de veehouder waarbij de controleurs overgingen tot de in beslag name van de aanwezige koeien. Dat gebeurde in het kader van dierenwelzijn.

Twee mannen (56 en 19) probeerden de in beslagname te belemmeren door met landbouwvoertuigen en auto's de toegang tot het erf te versperren. Vervolgens werden de veewagens van de NWVA ook klemgezet en weigerden de verdachten alle medewerking. Beide mannen werden gearresteerd. In het politiebureau is proces-verbaal tegen hen opgemaakt.

Zie ook:
- Bijna 250 verwaarloosde runderen  (30-04-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Jans (28-6-2014 om 13:47)
@mede boer: Fijn zo'n opmerking in plaats dat je het voor je collega opneemt. Iedereen die er verstand van heeft, heeft naar de dieren gekeken en er zou niets mis mee zijn. Wat moeten Pieter W en mede boer dan nog zeuren? Ook rancune?
D (27-6-2014 om 23:28)
Wat is dat daar een soap aan het worden. Waarom plaatst men geen toezicht ambtenaren daar ipv elke keer de dieren heen en weer rijden. belachelijke toestand.
h, zand (26-6-2014 om 15:49)
gewoon pesterij, dat blijkt uit de hele berichtgeving over deze zaak.Een stel arrogante ambtenaren die wel eens even hun gelijk willen halen.Schaamteloos.
PIET (26-6-2014 om 13:39)
Piet ik snapt van het hele verhaal niets.ik heb navraag gedaan. Hier is niets aan de hand met de dieren van deze boer, maar het is puur raccune van de NVWA. De rechter heeft laatst voor niets beslist dat alle runderen terug naar de eigenaar moesten worden terug gegeven. ODB heeft helemaal gelijk over de corruptie bij de nederlandse overheid. Het is hier puur de boer pesten en hopen dat hij een keer opgeeft met vechten tegen de overheid. die boer heeft helemaal gelijk nooit opgeven tegen dat soorst lui. NVWA.............
mede boer (26-6-2014 om 12:22)
NVWA heeft denk ik goed werk gedaan. Als ik mijn koeien zo zou behandelen en verwaarlozen en mijn papieren niet op orde zou ik de NVWA ook op mijn dak krijgen. Mensen die uit de stad komen en nog nooit een koe van dichtbij gezien hebben kunnen ook niet oordelen over deze boer. Denk dat ieder mens ook lekker droog in zijn bed wil liggen en niet 24 uur per dag tot aan zijn enkels in de wc pot willen staan. En ook elke dag wat fatsoenlijks te eten krijgen. En als mens ga je toch aan naar een dokter als je iets mankeerd. helaas kunnen deze koeien hier niet zelf voor zorgen en zijn ze afhankelijk van hun boer die in dit geval alles te wensen over liet
kritisch (25-6-2014 om 20:55)
Pieter W jij snapt van het hele verhaal niets. Hier is niets aan de hand met de dieren van deze boer, maar het is puur raccune van de NVWA. Jij werkt zeker bij deze stomme en domme controle overheid. De rechter heeft laatst niets voor niets beslist dat alle runderen terug naar de eigenaar moesten worden terug gegeven. ODB heeft helemaal gelijk over de corruptie bij de nederlandse overheid. Het is hier puur de boer pesten en hopen dat hij een keer opgeeft met vechten tegen de overheid.
Cookie-instellingen beheren