Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
8 files van totaal 22 km

Inbreker krijgt klap met ijzeren buis

Toegevoegd: 30-06-2014, 12.50 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Zondagavond is een inbreker in een bedrijf aan de Stationsweg in Terneuzen na een inbraakalarm door de eigenaar gesnapt. Toen hij wilde vluchten, kreeg hij een klap met een ijzeren buis.

Rond 19.20 uur kreeg een particuliere alarmcentrale een inbraakalarm van het bedrijf. De eigenaar werd gewaarschuwd en ging onmiddellijk met zijn zoon naar de Stationsweg. In het bedrijf troffen ze een inbreker aan met het breekijzer nog in zijn handen. Ze riepen naar hem dat hij het breekijzer moest laten vallen. Dat deed hij niet en zette het op een lopen. Tijdens de vlucht gaf de zoon de inbreker een klap op zijn hoofd.

Agenten hebben de 30-jarige inbreker uit Terneuzen aangehouden. Hij is voor behandeling van zijn verwondingen door een ambulance naar het ziekenhuis in Terneuzen gebracht. Hierna is hij naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg overgebracht en ingesloten.Naast de inbraak onderzoekt de politie ook de handelswijze van de zoon. Hij wordt hierover gehoord.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
johan (6-7-2014 om 01:20)
@arie De wet staat je toe iemand aan te houden en zoveel gepast geweld te gebruiken als nodig om de persoon ter plaatse te houden. Aangezien deze persoon vluchte en de zoon dit als enigste optie zag in mijn ogen gepast geweld en niet overdadig, immers is de dader na slechts een kort ziekenhuis bezoek weer overgedragen en ingesloten. Er is dus bijna geen sprake van letsel, ws is hij slechts ter controlle langs het ziekenhuis geweest.
Chris (5-7-2014 om 18:17)
Een ieder die een inbreker of overvaller, of een andere onverlaat, te lijf gaat, verdient een lintje, en dient voorgedragen te worden als Ridder in de orde van Nassau...
f (2-7-2014 om 23:41)
@Arie; jij weet van deze materie wel verdacht veel af he...? 14 pagina's lang zie mensen de daad van de zoon verdedigen en rechtvaardigen (en terecht wat mij betreft, ik had m zn lampje uitgedaan denk ik en NIET gebeld naar de politie) en jij gaat als enige roepen dat t niet zo slim was... U is ervaringsdeskundige? mvg,f
Noordzij79 (2-7-2014 om 21:28)
Arie, dat het rechtssysteem in Nederland faalt en dat het strafrecht meer en meer wordt gebruikt om de brave burger geld uit de zakken te kloppen behoeft geen verdere uitleg. Zelf was ik ook ooit een moraal ridder, maar weet uit ervaring en meerdere uitspraken nu wel beter. Heb mijn morele onwetendheid naar tevredenheid ingewisseld voor een knuppel.
martin (2-7-2014 om 19:30)
De eerste klap is een daalder waard. Gewoon een beroep doen op noodweer exces.
volvo (2-7-2014 om 17:33)
arie jij weet wel hoe het niet moet ,maar geeft geen antwoord op wat jij gedaan zou hebben.dit is dus geen compleet antwoord ,wel het gemakkelijkste antwoord.denk jij nu echt dat wanneer die zoon een andere oplossing gezien had die niet uitgevoerd had.ik wil wel eens weten wat jij gedaan had?????
Cookie-instellingen beheren