Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
49 files van totaal 167 km

Digitale flitspaal in Vlissingen

Toegevoegd: 01-07-2014, 21.07 uur
Door: Manfred Berrevoets

VLISSINGEN - Aan de Nieuwe Vlissingseweg in Vlissingen wordt de komende week een analoge flitspaal vervangen door een digitale paal. De paal staat ter hoogte van hectometerpaal 3.6.

Het Openbaar Ministerie vervangt de komende jaren landelijk een groot deel van de analoge flitspalen door digitale palen. Groot voordeel van digitale palen is dat deze 24 uur per dag aan staan en de verwerking van de boetes zeer weinig politiecapaciteit vergt. Daarbij valt de bon sneller op de deurmat, zodat de betrokkene zich eerder bewust wordt van de overtreding en het gedrag sneller kan aanpassen.

Alleen palen die een aantoonbare bijdrage leveren aan de verkeersveiligheid worden vervangen. Op basis van de verkeers- en ongevallengegevens hebben het OM, de politie en de gemeente vastgesteld dat in Vlissingen op de genoemde locatie flitspalen worden vervangen worden.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Ar (6-7-2014 om 15:46)
Frank weet niet goed waar hij het over heeft. Op de A58 van Bergen op Zoom naar Vlissingen kun je vanaf de afslag naar Zeeland met de tegenwoordige auto, mits goed onderhouden en van goede banden voorzien bij droge, goede weersomstandigheden met gemak 140 km. per uur rijden,
Jopie (5-7-2014 om 19:54)
Blijf maar lekker te hard rijden mensen, want de Nederlandse staat heeft meer geld nodig om aan landen als Griekenland en ontwikkelingslanden te doneren. Hoe minder inkomsten van bekeuringen hoe meer ze het op een andere manier van je afpakken. Als er helemaal niemand meer te hard of door rood zou rijden dan hebben we echt een probleem. Dan verzint de staat der Nederlanden wel weer nieuwe belastingen om je alsnog kaal te plukken. Linksom of rechtsom, we zijn altijd de sjaak.
goeie investering (4-7-2014 om 11:48)
de enige goeie investering in vlissingen... deze verdient zich nog terug.... helaas...
Dennis (4-7-2014 om 00:04)
Kansloos gezeur allemaal..... Houdt je gewoon aan de verkeersregels en de maximale snelheid dan maakt het niet uit hoeveel je verdient of hoe veel flitspalen of mobiele controles er staan. Zoek eerst eens bij jezelf voordat je hier lekker anoniem afgeeft op instanties die dag en nacht in de weer zijn voor uw veiligheid.
Jac (3-7-2014 om 21:03)
Erg onrechtvaardig de boetes in NL. Wanneer een arts en een vuilnisman door het zelfde rode licht rijden en door deze nieuwe digitale camera geflitst worden, krijgt de vuilnisman een douw van 20% van zijn maandinkomen en de arts een boete van 1% van zijn maand inkomen. De vuilnisman word dus 20 maal zwaarder gestraft als de arts. The poor pay more.............. niet echt eerlijk geregeld in Nederland of je nu digitaal of analoog wordt geflitst.
MotoRob (3-7-2014 om 15:16)
Het plaatsen van flitspalen werkt volgens mij averechts, als je ze eenmaal weet te staan ga je je zo op je snelheidsmeter concentreren dat het overige verkeer je ontgaat en dus gevaar loopt, want je wil niet per ongeluk 5 km/h te hard rijden. Ook verkeersremmers in de vorm van wegversmallingen werken averechts, snel even gas bijgeven om je tegenligger voor te zijn.
Cookie-instellingen beheren