Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
42 files van totaal 136 km

OM wil verlenging tbs zedendelinquent

Toegevoegd: 11-07-2014, 14.39 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG - De rechtbank in Middelburg heeft de behandeling van de tbs-verlenging tegen de 31-jarige M. de B. uit Oost-Souburg voor drie maanden aangehouden. Vrijdag verzocht het Openbaar Ministerie (OM) de rechtbank de tbs met (eventueel) dwangverpleging waartoe de Souburger in Hoger Beroep in maart 2004 werd veroordeeld, met één jaar te verlengen.

In die drie maanden moet de reclassering onderzoeken of een mogelijke voorwaardelijke beëindiging van die tbs in beeld kan komen en wordt dr P. van Panhuis, een vermaard psycholoog, gevraagd een onderzoek te doen naar de meest wenselijke behandeling van De B.

De B. werd in februari 2003 door de rechtbank in Middelburg veroordeeld tot vijf jaar cel en tbs met dwangverpleging voor een serie aanrandingen en een verkrachting. Later werd dat door het Hof in Den Haag bevestigd en kreeg hij drie jaar cel en tbs met dwangverpleging opgelegd.

Sinds De B. in de tbs-kliniek verblijft heeft hij evenals op de zittingen van zowel de rechtbank als het Hof alles ontkend. In een tbs-kliniek geldt een dergelijke ontkenning als 'niet willen meewerken'. ,,Want wie ontkent komt niet in aanmerking voor ontslag'', zei zijn advocaat J. de Goeij tijdens een eerdere behandeling. Inmiddels heeft De B. 29 behandelaars zien komen en gaan en de dertigste is op komst wegens vertrek naar een andere baan. ,,En allemaal hadden ze andere ideeën''.

Opmerkelijk was overigens dat De B., toen hij in een kliniek in Nijmegen verbleef hij verlof kreeg en sinds hij in een andere kliniek zit weer niet. 'Den Haag' had het verzoek tot begeleid verlof afgewezen omdat onder meer de conclusie dat De B. op seksueel gebied niets mankeerde niet goed genoeg was onderbouwd....

Inmiddels heeft De B. aangegeven de handdoek in de ring te hebben gegooid en zijn ontkenning opgegeven. Nu hij twee nauwelijks ter zake doende beschuldigingen heeft erkend, geldt hij als 'meewerkend'. De raadsman van De B. was duidelijk: ,,De tbs met dwangverpleging van mijn cliënt is een doodlopende weg en verdere behandeling is na tien jaar niet meer realistisch''.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
bekende van een slachtoffer (16-7-2014 om 09:59)
29 behandelaars en niemand kan hem helpen. Hij geeft 'ineens' toe dat hij fout zit en hij wordt vrijgelaten?... Zo iemand moeten ze levenslang opsluiten.
slachtoffer (12-7-2014 om 17:24)
Ik hoop dat ze hem nooit meer vrijlaten....hij heeft geen idee wat hij voor schade heeft aangericht bij zijn slachtoffers,uiteindelijk kun je t een plekje geven,maar vergeten nooit!!!
Pippa (12-7-2014 om 14:08)
Opsluiten voorgoed want de maatschappij kan deze personen niet hebben! Erg genoeg dat er geen enkele behandeling helpt,gevaarlijk voor ons allemaal!
kees (11-7-2014 om 17:14)
Als verlenging van tbs niet meer zinvol is dan hoop ik dat hij verder levens lang krijgt. Aangezien een behandeling gewoon onmogelijk is en een levenslang gevaar voor de maatschappij. Zedendelinquenten moeten nooit meer vrij komen, die kunnen niet beter worden. zit tussen de oren
Cookie-instellingen beheren