Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
57 files van totaal 211 km

Eis taakstraf wegens omver rijden buurman

Toegevoegd: 21-07-2014, 21.03 uur
Door: Rolf de Feijter

MIDDELBURG  - Voor een poging doodslag op de zogenoemde 'Bijlman' uit Heinkenszand is maandag tegen de 27-jarige Goesenaar O. W. een taakstraf van 180 uur, een voorwaardelijke gevangenisstraf van zes maanden gevorderd. Ook wil het Openbaar Ministerie dat W. de Bijlman een schadevergoeding van 1313 euro betaalt.

De Bijlman verkeerde op 28 februari 2013 in een psychose en bedreigde de buurman met een zwaard en sloeg een bijl door de voordeur. De Bijlman verdween in een cel en de buurt haalde weer rustig adem. Niet de buren van de Bijlman en evenmin W., de zoon van de betreffende buren. 

Enkele dagen later zag hij de Bijlman (net weer vrijgelaten) in 's Heer Arensdskerke rijden. Hij ging er met zijn bestelbusje achteraan en reed hem van de sokken. De Bijlman kwam te vallen, de fiets was aan barrels en W. reed door.

Uitspraak over twee weken.


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Nederlandse Leeuw is papieren tijger (23-7-2014 om 13:04)
Politieke correctheid is een ziekte waaraan de westerse samenleving ten onder gaat. Die zogenaamde rechtstaat kiest alleen partij voor mensen met een probleem. Naar bredere samenhang wordt niet gekeken. Die 'bijlman' veroorzaakt al jarenlang ellende, overal waar hij verschijnt. Het probleem in zijn hoofd mag NOOIT het probleem worden van buren, buurtbewoners of wie dan ook, maar moet opgelost of aangepakt worden door prof hulpverleners. Omdat de 'bijlman' als zorgmijder niet vrijwillig daaraan wilde meewerken werd hij - en dus ook de samenleving - aan zijn lot overgelaten met alle overlast en risico's van dien.
J K (22-7-2014 om 22:37)
Keihard straffen die eigen (hobby)rechters. Doen we dat niet dan ben je hier in Nederland overgeleverd aan een lynch cultuur en dat ontwricht een rechtstaat,
Spiegelmeester (22-7-2014 om 19:39)
Dat betekend dus OOK dat de bestuurder dIe "bijlman" aan rijdt! Daar had ook gewoon en dode kunnen vallen. Als ons rechtssysteem nu een keer ons niet uit komt, gaan we dan zelf rechter en beul spelen? Er zijn landen waar dit de gewoonste zaak van de wereld is. Wat ben ik dan blij dat ik dáár niet woon! @harry, @mede buurtbewoner en @Pippa, verhuis dan naar dergelijk cowboyland voordat u zelf hier wapenen ten hand neemt of dit volslagen idioot gedrag goed keurt!
Pippa (22-7-2014 om 13:09)
We mogen eigenlijk niks maar mede-buurtbewoner ik ben het volkomen met je eens ,er hadden doden kunnen vallen! Iemand die een gevaar betekend voor de maatschappij hoort opgeborgen te worden, voorgoed!!
mede buurtbewoner (22-7-2014 om 10:24)
Voor eigen rechter spelen mag niet in nederland nee, maar ik heb die idioot zien zwaaien met die bijl, kan je vertellen dat zoiets enorme indruk op je maakt, moet er niet aan denken dat zo iemand weer naast je komt wonen, zeker als je kinderen hebt, werkelijk dood en dood eng, en iedere keer lieten ze hem weer los. Moest het dan net zolang doorgaan tot hij iemand af zou maken ? Want zo werkt het in nederland, er moet eerst een dooie vallen willen ze daadwerkelijk iets doen. Dus in dit geval was voorkomen echt beter, dus dank aan de man die hem te pakken nam.
harry (22-7-2014 om 09:33)
ze moeten deze kerel ee nlintje geven. hij speelt voor rechter daar waar justitie die taak verzuimt. Die bijlman hadden ze voor jaren op moeten sluiten en niet na een paar dagen terug op straat moeten zetten zodat hij weer verder kon met de buurt terrorizeren.
Cookie-instellingen beheren