Weerbericht:
Van het westen uit meer bewolking
Verkeersinformatie:
Geen files

Arrestatie wegens financieren terrorisme

Toegevoegd: 24-07-2014, 16.39 uur
Door: Rolf de Feijter

TERNEUZEN - Op verzoek van de Verenigde Staten is woensdagmiddag in Terneuzen een 30-jarige vrouw aangehouden die wordt verdacht van financiering van terrorisme. De vrouw heeft de Nederlandse nationaliteit en is geboren in Somalië.

Onder leiding van twee vrouwen uit Kenia en Somalië zou de verdachte geld ingezameld hebben voor de aan Al-Qaeda gerelateerde terroristische organisatie Al-Shabaab. Het internationale onderzoek in de Verenigde Staten richt zich op de organisatie die namens Al-Shabaab ondersteuning biedt aan de terroristische strijd.

De politie heeft de woning van de vrouw aan het Wilgenplantsoen doorzocht. Daarbij is beslag gelegd op computers, telefoons en administratie. De verdachte wordt vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. De Verenigde Staten hebben om haar uitlevering gevraagd.

Zie ook:
Inval arrestatieteam in woning Terneuzen (24-07-2014)


Reageer op dit bericht

Reacties

Nieuwe reactie plaatsen:

Alle ingestuurde reacties worden voor publicatie door de redactie beoordeeld. De redactie behoudt zich het recht voor om de reactie zonder opgaaf van redenen te weigeren of in te korten. Bij het insturen van een reactie geeft u ons toestemming de ingevoerde persoonsgegevens te verwerken. Lees hier alle regels over het plaatsen van reacties. U mag 750 tekens gebruiken voor uw reactie.

Zelf reageren? Lees hier de spelregels.

Aantal tekens
0 van 750
Dick (30-7-2014 om 01:50)
Wat een kortzichtigheid zeg; laat de VS het hier alsjeblieft niet voor het zeggen hebben! Laat ons eigen rechtssysteem zich hierover uitspreken.
moi (29-7-2014 om 18:57)
Rick Roll jij spoort niet!! weg met die griezels en mij mogen ze bespioneren hoor,ik heb niks te verbergen!
Sanne (28-7-2014 om 17:24)
Nou eerst zien en dan geloven, ze roepen eerst en daarna kijken ze pas of het waar is, onschuldig tot het tegendeel bewezen is.
H. H. Rausch (25-7-2014 om 17:38)
Rick Roll: veel kabaal, weinig wol. haar paspoort afpakken en direct op transport naar de VS. natuurlijk even uitzoeken of hier nog anderen achterzitten.
bertus (25-7-2014 om 17:11)
Uitleveren, indienschuldig, hoop dan dat een staatsburgerschap afgenomen kan worden. Geen idee hoe de wet daarover in elkaar zit. @rick rol, nou mij mogen ze bespioneren hoor, niets te verbergen. Maar dit moet een groot onderzoek zijn geweest. Let wel dat ze verdacht wordt, nog niet schuldig bevonden.
mentor (25-7-2014 om 13:51)
Direct overdragen aan America , niet verder over praten en geen aandacht meer aan besteden !
Cookie-instellingen beheren